Yandex Metrica

Çocuk deyip geçmeyin! 12 yaşın altındakilerde depresyon görülme sıklığı artış gösteriyor

Çocuk deyip geçmeyin! 12 yaşın altındakilerde depresyon görülme sıklığı artış gösteriyor

Anne babanın çalışıyor olması mı izledikleri felaket haberleri mi yoksa gelişen teknoloji mi pay sahibi bilinmez ancak günümüzde depresyon, çocukları da etkilemeye başladı. Birden çok sebebe bağlı olarak gelişen çocukluk çağındaki depresyon, 12 yaşın altındaki çoğu çocukta görülüyor. Ebeveynler, evlatlarının bazı davranışlarına bakarak bu durumu rahatlıkla fark edebilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:28

Çocuğunuzda sizi endişelendiren değişiklikler fark ediyor musunuz? Depresyon, yoğun bir umutsuzluk, üzüntü ve özgüven eksikliği gibi...

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR NEDEN DEPRESYONA GİRER?

Depresyonun nedenleri birden çok. Sevilen birinin kaybı, hastalık, stres, doğal afetlerle ilgili izledikleri veya tanık oldukları görüntüler, ailevi sorunlar ve okuldaki sıkıntılar gibi birçok faktör buna yol açabilir. Bazı çocuklar diğerlerine göre zorluklara karşı daha dirençli. Ancak bazıları depresyon yaşayabiliyor.

1980'lerin başında birçok psikiyatr, çocukların duygusal olgunluktan yoksun oldukları için depresyon geliştiremeyeceklerine inanıyordu. Ancak aslında 12 yaşın altındaki çocukların en az yüzde ikisi, majör depresyon yaşıyor ve ergenlikte bu oran yüzde beşe çıkıyor.

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARDA DEPRESYON BELİRTİLERİ NELERDİR?

Depresyonla ilişkili, tanımlanması zor olabilen birçok semptom var. 

  • Uzun süre mutsuzluk. 
  • Baş ağrıları, karın ağrıları, yorgunluk hissi ve bariz bir nedeni yokmuş gibi görünen diğer belirsiz fiziksel şikayetler.
  • İyi uyuyamayarak uzun süre yatakta kalmak ve sabah erken kalkmak.
  • Okulda iyi performans göstermemek.
  • Ağırlıkta önemli değişiklikler.
  • Sessiz, somurtkan ve içine kapanıklık.
  • En sevdiği eğlencelere karşı ilgi kaybı.
  • Düşük benlik saygısı veya değersizlik duyguları.
  • İntihara meyilli ruh hali.

Çocuklarda depresyonu tanımak her zaman kolay değildir çünkü onlar duygularını daha az ifade edebilirler ve genellikle daha doğal bir şekilde tepki verme eğilimindedirler.

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

UZUN SÜRÜYORSA UZMAN YARDIMI GEREKİR

Çocuğunuzla ilgili endişeleriniz varsa ve özellikle üç ila dört haftadan uzun süredir semptomlarınız varsa, bir pedagogla konuşmalısınız. Teşhis genellikle tıbbi öykü ve semptomlara göre konur, bu nedenle doktorunuz çocukla konuşmalı ve daha fazla bilgi için çocuğunuzun arkadaşlarıyla da konuşmalı. Çocuklar genellikle tedaviye oldukça hızlı yanıt verir. Antidepresanlar nadiren verilir, ancak bazı durumlarda yardımcı olabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading