Yandex Metrica

Çocuğunuzun psikolojisi bozuk olabilir! İlgisizlik veya aşırı ilgi, çocuğu ya içine kapanık yapıyor ya da hırçın!

Çocuğunuzun psikolojisi bozuk olabilir! İlgisizlik veya aşırı ilgi, çocuğu ya içine kapanık yapıyor ya da hırçın!

İş hayatı, ev işleri, evlilikte yaşanan bazı sorunlar... Tüm bu sayılan hayat koşuşturmacası, görünüşte yetişkinleri etkiliyor gibi görünse de çocuklar da bu yoğunluktan olumsuz etkileniyor. İlgisiz kalan veya kendisiyle aşırı ilgilenilen çocuklarda psikolojik sorunlar baş gösterebiliyor. Anne babalar çocuklarında bu tarz sorunlar gözlemliyorsa mutlaka bir psikologdan yardım almalı.

Sağlık

23.01.2024, 19:37

Çocuklarda psikolojik sorunların belirtileri nelerdir? Çocukların psikolojisini hangi unsurlar belirler? Psikolojisi bozulmuş çocuk nasıl anlaşılır? Anne babalar psikolojisi bozulmuş çocuğa nasıl yaklaşmalı? İşte cevaplar...

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

NE İLGİSİZ OLUN NE DE AŞIRI İLGİLİ

Gün içinde o kadar çok koşturuyoruz ki... İş yetiştir, yemek yetirtir, evi toparla, çocuğa bak derken aslında minik yavrularımızın hayatından çalıyoruz. Kimi zamansa tüm işi gücü ve hayat telaşını bırakıp sadece çocukla zaman  geçiriyoruz. Her iki sayılan da doğru bir yaklaşım değil aslında.

İlk durumda yalnızlaşan, içine kapanan veya tam aksine hırçınlaşan çocuklar, fazla ilgi durumunda da psikolojik sorunlar yaşayabiliyor. 

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR SANDIĞIMIZDAN DA HASSAS

Çocuğun psikolojisini etkileyen birçok faktör var. Aile içinde yaşanan gerginlikler, maddi yetersizlik, arkadaşları ile yaşamış oldukları problemler, çocuğa ayrılamayan vaktin hediyelerle telafi edilmesi bunlardan sadece birkaçı.

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

YA İÇİNE KAPANIYOR YA DA HIRÇINLAŞIYOR

Çocuk psikolojisinin bozuk olduğunu bazı davranışlarıyla belli eder. Her zamankinden daha çok içine kapanır, yalnızlaşır, kimseyle konuşmak istemez. Tabi bunların tam tersi de olabilir. Hırçınlık, sinirlilik, uykusuzluk, iştahsızlık, anneye düşkünlük ve geceleri diş gıcırdatmak bunlardan birkaçı.

Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Haberi Görüntüle

PSİKOLOG YARDIMINDAN ÇEKİNMEYİN

Bu sayılanlar ışığında, çocukta bir psikolojik bozukluk olduğu düşünülüyorsa, öncelikle çocuk ile konuşmaya çalışılmalı. Buna rağmen değişen bir şey olmaması durumunda bir psikoloğa başvurulabilir. Çünkü bu süreç "Çocuktur, zamanla geçer" şeklindeki yaklaşımlarla düzelmez, hatta daha da büyük sorunlar ortaya çıkar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading