Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çocuğunuzun başarılı olması için... Okul çağındaki çocuklar mutlaka kahvaltı alışkanlığı kazanmalı!

Çocuğunuzun başarılı olması için... Okul çağındaki çocuklar mutlaka kahvaltı alışkanlığı kazanmalı!

Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı dengeli beslenmek. Özellikle okul çağındaki çocuklara bu konu çok iyi bir şekilde anlatılıp öğretilmeli. Mutlaka kahvaltı yapıp evden çıkması gereken çocukların, okulda ise sağlıklı gıdalar tüketmesi teşvik edilmeli. Tabi evden okula beslenme götürmek de seçenekler arasında...

Sağlık

23.01.2024, 19:50

Okul çağındaki çocuklarda beslenmenin önemi nedir? Kahvaltı, okul çağındaki çocuklar için ne önem arz ediyor? İşte cevaplar...

Kahvaltı alışkanlığı, okul çağında kazanılıyor. Sağlıklı ve dengeli bir şekilde yapılan kahvaltı, çocuğun okuduğunu anlama ve başarısını artırmada direkt olarak etkili. 

Kanserli hücreler yapay zekanın gözünden kaçmadı! Mia sayesinde 11 kadının... Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLERİN % 75'İ KAHVALTI YAPMIYOR

Ancak yapılan bir araştırma, öğrencilerin %60-85’inin kahvaltı yapmadıklarını, %25-43’ünün satıcılardan alışveriş yaptıklarını, buna rağmen sadece %15-25 oranında süt-ayran tükettiklerini ortaya koydu. Çünkü ne yazık ki okul çağındaki çocukların birçoğu sağlıklı beslenmenin temellerini bilmiyor.

İdeal bir kahvaltıda ise 1-2 dilim peynir, tam tahıllı ekmek, zeytin, pekmez - bal, süt, haftada 2-3 kere yumurta veya omlet, taze meyve, evde yapılmış kuru meyveli kek veya börek gibi seçenekler çocuklara sunulabilir. 

Sağlık için en zararlı yağı açıklıyoruz! Fareler üzerinde araştırma yapıldı!... Haberi Görüntüle

ÖĞLE YEMEĞİ SAĞLIKLI GIDALARDAN OLUŞMALI

Öğle yemeklerini ise genellikle arkadaşlarıyla birlikte okulda yemek isteyen öğrencilerin de sağlıklı beslenmesi teşvik edilmeli. Kantinlerde sunulan yemek çeşitliliği çok büyük önem taşıyor. Aynı zamanda çocuğun seçme şansının olması, beslenme yeteneği kazanmasını da sağlar. 

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

EVDEN OKULA BESLENME ÇANTASI GÖTÜREBİLİR

Çocukların evden okula öğle yemeklerini getirmeleri seçenekleri arasında yer alabilir. Bu tarz durumlarda anne babalar, pratik ve yemesi zevkli olduğu kadar, sağlık, güvenilir ve daha besleyici olan besinler hazırlamalı. Hazır şekerli içeceklerdense, süt, ayran gibi içecekler beslenme çantasında bulundurulmalı. 

Son yılların moda diyeti öldürüyor! Yapmadan önce iyi düşünün! Ölüm... Haberi Görüntüle

BESLENME ÇANTASINA MEYVE DE KOYUN

Beslenme çantasının için hazır kek, pasta, kraker tarzı gıdalar yerine, evde hazlanmış sandviç tarzında gıdalar tercih edilmeli. Çocuğun meyve alışkanlığı kazanması için beslenme çantasına mutlaka meyve de koyulmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading