Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çocuğun yemek seçmesi otizm belirtisi olabilir! Aynı marka, şekil ve renk takıntısına dikkat!

Çocuğun yemek seçmesi otizm belirtisi olabilir! Aynı marka, şekil ve renk takıntısına dikkat!

Çocuklar genellikle yeni bir gıda alımına ön yargı ile yaklaşıyor. Ancak bu durum yaş ilerledikçe değişmiyorsa yani çocuk yemek seçme konusunda takıntılara sahipse otizm ihtimali düşünülebilir. Yapılan bir araştırmaya göre otizmli çocukların yüzde 70'i yemek konusunda seçici oluyor.

Sağlık

06.03.2024, 16:10

Bir kişinin beyninin gelişiminde başkalarını nasıl algıladığını ve onlarla nasıl sosyalleştiğini etkileyen otizm, sosyal etkileşim ve iletişimde sorunlara neden olabilen bir rahatsızlık. 

Kıl dönmesi yüzünden canından oluyordu! Uzmanlar uyarıyor: Batıkları evde çıkarmaya... Haberi Görüntüle

OTİZMİN EN ERKEN BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Çocukluk döneminin başında gelişim gösteren otizm, bireyin toplum içinde sorunlarla karşılaşmasına yol açabilir. Bazı çocuklar erken bebeklik döneminde göz temasından kaçınma, isimlerine yanıt vermeme ya da bakımlarını sağlayan kişilere karşı kayıtsızlık gibi otizm spektrum bozukluğunun ilk belirtilerini gösterebilir. 

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

Cep telefonları gençleri mutsuz ediyor! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

YEME DAVRANIŞLARI DA OTİZMİ HABER VEREBİLİR

Yeni araştırmaya göre ise, bir çocuğun olağandışı yeme davranışları otizmin bir işareti olabilir. Dr. Susan Mayes, otizmli çocukların yüzde 70'inin, nörotipik çocuklara kıyasla 15 kat daha yaygın olan olağandışı yeme davranışları sergilediğini dile getiriyor. 

Anormal yeme davranışları arasında ise, kısıtlı yiyecek tercihleri, yiyecek dokularına veya sıcaklıklarına aşırı duyarlılık ve yiyecekleri yutmadan çiğneme gibi davranışlar bulunuyor. Dr. Mayes'a göre, bu davranışlar çocuğun ilk yılında ortaya çıkıyor. Mayes, "Bir çocuk doktoru bu davranışları aileden duyarsa çocuğu otizm muayenesinden geçirmekte fayda var." ifadesini kullanıyor. 

Hamilelikte iyotsuz tuz yerseniz sonucu bu olur! Bebeğin IQ'sunu etkiliyor Haberi Görüntüle

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

YEMEK SEÇME KONUSUNDA GEÇMEYEN TAKINTILARA SAHİPLER

Uzmanlara göre herhangi bir sağlık sorunu olmayan çoğu çocuklar er ya da geç beslenmelerine farklı yiyecekler eklemeye başlıyor. Ancak otizmli olanlar ise yiyecek konusunda aşırı derecede seçici olmaya devam ediyor. 

Dr. Mayes, otizmli birçok çocuğun çoğunlukla spagetti, ekmek ve tavuk kanadını içeren kısıtlı bir yeme modelini seçtiğini söylüyor. Ayrıca genellikle belirli bir marka, renk veya şekle sahip yiyecekleri seçiyorlar. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading