Yandex Metrica

"Çocuğumun bacakları neden ağrıyor?" 4-12 yaş arası çocuklarda görülen büyüme ağrıları aileleri endişelendiriyor!

"Çocuğumun bacakları neden ağrıyor?" 4-12 yaş arası çocuklarda görülen büyüme ağrıları aileleri endişelendiriyor!

Çocukların hastalıkları anne babaların korkulu rüyası. Ebeveynler çocukları en çok da büyüme çağında görülen ağrılar sebebiyle doktora götürüyor. Aslında bu ağrılar çok normal. 4-12 yaş arası, kas-iskelet gelişim süreci olduğundan çocuklar bu tarz ağrılar yaşayabilir.

Sağlık

23.01.2024, 19:30

Çocuklarda vücut ağrılarının sebepleri nelerdir? Vücut ağrıları normal mi? Çocuklardaki vücut ağrılarından ne zaman endişe duyulmalı? İşte cevaplar...

Eskiden çocuklar "bacağım ağrıyor" diye sızlandığında anneler hemen "büyüdüğün için" cevabını verirdi. Evet bu doğru. Çünkü kas-iskelet gelişimi ile birlikte 4-12 yaş arasında sıklıkla karşılaşılan ağrılar, çocuk gelişiminin bir parçası.

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

BÜYÜME AĞRILARI GECE ARTAR

Çocuklar, büyüme ağrılarını genellikle kaval kemiğinde, diz arkasında, uyluğun ön kısımlarında ve baldırlarda hisseder. Geceleri artan ağrılar şiddetlenip çocuğu uykudan uyandırabilir. Ağrı gün aşırı olabilir. Bazen kısa bazen ise çok uzun sürer.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

VİTAMİN EKSİKLİĞİ VE STRES AĞRIYA YOL AÇAR

Büyüme ağrısından şikayetçi olan çocukların mineral yoğunluğu ve D vitamini düzeyleri daha düşük olur.  Çocukların stres altında olması da ağrıyı tetikleyen diğer unsur.

Anne babalar bu şikayetlerle çocuklarını doktora götürdüğünde laboratuvar testleri, MR, röntgen, tomografi ve kemik taraması gibi testler yapılır. Kaynak tespit edildiğinde tedavi süreci başlatılır.

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

ERGENLİK DÖNEMİNDE AĞRILAR SONA ERİYOR

Büyüme ağrısı ergenlik döneminde herhangi bir tedaviye gerek kalmadan etkisi azalarak sona erer. Ağrı olan bölgelere sıcak uygulama ve masaj yapılabilir. Ağrının şiddetli olduğu durumlarda ağrı kesici tedavisi uygulanır. Kas-iskelet sistemi ağrıları, D vitamini, demir, folik asit, magnezyum ve kalsiyum gibi vitamin ve minerallerin eksikliği ile de giderilebilir.

Öte yandan büyümenin dışında, ciddi olabilecek başka hastalıklar da ağrıya yol açabilir. Tek taraflı, bölgesel ve devamlı ağrılar, eklem problemleri, romatizmal hastalıklar gibi başka bir ağrı sebebi olabileceğini gösterir. Ateş, aşırı halsizlik, gece terlemesi ve solgunluk gibi bulgularla beraber var olan ağrıların altında ciddi bir onkolojik hastalık yatıyor olabilir.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading