Yandex Metrica

Çiğ soğan tüketirseniz ne olur? Canan Karatay ilk kez açıkladı

Çiğ soğan tüketirseniz ne olur? Canan Karatay ilk kez açıkladı

Sofralarda vazgeçilmez olan soğan konusunda Prof. Dr. Canan Karatay, önemli açıklamalarda bulundu. Karatay, doğal karbonhidrat ve E vitamini içeren kuru soğanın her türlü minerali içerdiğini, çünkü toprağın içerisinde yetiştiğini anlattı. Özellikle soğuk havalarda soğan tüketmekçok mühim çünkü soğan doğal bir antibiyotik kaynağı. Çiğ olarak tüketildiğinde bağırsaklardaki dost bakterileri besleyen soğan çok iyi bir prebiyotik.

Sağlık

08.04.2024, 15:39

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın ‘bol bol tüketin’ dediği besinlerin başında kuru soğan geliyor. Şifa kaynağı olan kuru soğan, özellikle çiğ olarak tüketildiğinde vücudun dost bakterileri olan prebiyotiklerin çoğalmasını sağlıyor. Canan Karatay, soğanın kavrulmasından ziyade çiğ olarak tüketilmesinin daha yararlı olduğuna değiniyor.

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

KURU SOĞANI YEDİĞİMİZ ZAMAN DOST BAKTERİLER ÇOĞALIYOR

Posta'nın aktardığı habere göre, kuru soğanı yediğmiz zaman ağzımızdan başlayarak, yemek borusundan sindirim sistemine kadar tüm sistemlerimizde yer alan dost bakteriler çoğalıyor. Prof. Dr. Canan Karatay, kuru soğan dışındaki diğer çok önemli prebiyotik kaynaklarını lahana, sarımsak, sağlıklı bir şekilde hazırlanmış turşular olarak sıralıyor. İşte kuru soğanın saymakla bitmeyecek faydaları.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

KANSERE YAKALANMA RİSKİNİ AZALTIYOR

Yapılan çalışmalar soğanın içerdiği kuarsetin adlı antioksidan sayesinde yumurtalık, kolorektal gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

ASTIM VE ALERJİK REAKSİYONLARA İYİ GELİYOR

Kuarsetin, alerjik reaksiyonlara yol açan histaminin bağışıklık hücrelerinde salınımını engellemesine yardımcı oluyorr. Böylelikle soğanın astım veya alerjik problemleri olan kişilerde bağışıklığı desteklemeye yardımcı olduğu biliniyor.

Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi yanlış kullanmanın hiç bilmediğiniz sonuçları Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi... Haberi Görüntüle

KALP KRİZİNİ ÖNLEYİCİ

Soğanının içeriğindeki kükürt kan inceltici etkisi göstererek kalp kriziyle inme riskini artıran plateletlerin birikimini önler. Soğandan alınan kükürtün hipertansiyon başlangıcını geciktirme ve azaltmaya yardımcı olduğu diğer çalışmalarla tespit edilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading