Yandex Metrica

Ciddi olaylara gülmek demans belirtisi olabilir! Hastalığın bazı işaretleri şaşırtıyor

Ciddi olaylara gülmek demans belirtisi olabilir! Hastalığın bazı işaretleri şaşırtıyor

Hafıza kaybı olarak bilinen demans aslında düşünce ve davranış şekillerine de etki ediyor. En sık görülen belirtisi unutkanlık olan hastalıkta, ciddi veya üzücü durumlarda bile kişide gülme durumu görülebiliyor. Yabancılara para verme ve bakımsız giyinme de demansın en bilinen semptomlarından.

Sağlık

28.03.2024, 01:25

Demans, hafıza, düşünme, davranış, dil ve günlük aktiviteleri gerçekleştirme yeteneği kaybı ile karakterize edilen bir hastlık. Özellikle yakın zamanda ünlü Hollywood aktörü Bruce Willis'e teşhis konulduğu bildirilen Frontotemporal demans(FTP), en az görülen türlerinden biri.

Demansa yakalanmanın bazı belirtileri var. En bilineni ise hafıza kaybı. Bunun dışında kulağa ilginç gelebilecek bazı semptomlar da görülebiliyor. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

YABANCILARA PARA VERMEK

Yapılan bir araştırmaya göre, yabancılara para vermek Alzheimer hastalığının erken bir uyarı işareti olabilir. Sonuçlar, Alzheimer hastalığına yakalanma riski daha yüksek olan kişilerin daha önce hiç tanışmadıkları bir kişiye para vermeye daha istekli olduklarını gösteriyor. Nöropsikoloji profesörü olan Dr. Duke Han, "parayla baş etmedeki sorunun Alzheimer hastalığının erken belirtilerinden biri olduğu tahmin ediliyor" açıklamasını yapıyor. 

Hiçbir şey yapmadan kalori yakılır mı? İnsan günde kaç kalori yakar? Hiçbir şey yapmadan kalori yakılır mı? İnsan günde kaç kalori... Haberi Görüntüle

CİDDİ OLAYLARDA BİLE GÜLMEK

University College London'dan araştırmacılar, bunaması olan kişilerin, aynı yaştaki diğer insanlara göre hicivli komedileri izlemekten daha fazla keyif aldıklarını buldu. 

2015 yılında yapılan başka bir araştırmaya göre ise, hastalığa sahip kişiler, tipik demans semptomları başlamadan dokuz yıl önce üzücü şakaları tercih etmeye başlıyor. Ayrıca, Frontotemporal demanslı kişilerin trajik olayları komik bulma veya başkalarının komik olarak tanımlamadığı şeylere gülme olasılıkları daha yüksek. Araştırmacılar, mizah anlayışındaki bu değişimin beynin ön loblarında küçülmesinden kaynaklanabileceğini söylüyor.

Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi yanlış kullanmanın hiç bilmediğiniz sonuçları Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi... Haberi Görüntüle

BAKIMSIZ GİYİNMEK

Bol, üzerinize tam oturmayan, uyumsuz giysiler giymek, Alzheimer'ın başka bir belirtisi olabilir. Araştırmacılar, demansı olan insanları daha az giyinen, cesaretlendirmeye ve yardıma ihtiyaç duyan, bu nedenle dağınık giysiler içinde ve kötü durumda kalmaya eğilimli kişiler olarak tanımlıyorlar.

Bir bitki ancak bu kadar faydalı olabilir! Depresyondan koruyor, saçları hızlı uzatıyor, hafızayı güçlendiriyor Bir bitki ancak bu kadar faydalı olabilir! Depresyondan koruyor, saçları... Haberi Görüntüle

ARABAYI KÖTÜ SÜRMEK

Hafıza kaybı, bir Alzheimer hastasının artık araba kullanmakta iyi olmamasına neden olabilir. Hastalık, motor becerileri, hafızayı ve düşünce süreçlerini etkileyerek araba sürerken yavaş ve kötü tepki vermelerine ve yolda ani değişiklikler yapmalarına neden olabilir.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

UYGUN OLMAYAN DAVRANIŞLAR YAPMAK

Uygunsuz durumlarda hakaret etmek, hastalığın başka bir uyarı işareti olabilir. Los Angeles California Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, FTD'si olan kişilerin küfür kullanma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlara göre toplum içinde çıplak dolaşmak, yabancılara vurmak bile hastalık belirtileri.

Beynin ön loblarındaki prefrontal korteks davranışlarımızı kontrol eden kısım, ancak Alzheimer hastalığınnda beynin bu kısmı küçülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading