Yandex Metrica

Çevrenizdeki yaşlılara bol bol bulmaca çözdürün! Araştırmalara göre bulmaca çözmek hafıza kaybını yavaşlatıyor!

Çevrenizdeki yaşlılara bol bol bulmaca çözdürün! Araştırmalara göre bulmaca çözmek hafıza kaybını yavaşlatıyor!

Yaşlılıkta çıkan bilişsel bozukluk ve unutkanlığa karşı bulmaca çözmek faydalı olabilir. Ortalama yaşı 71 olan katılımcılara yönelik yapılan araştırma, bulmacaların hafıza kaybını yavaşlatmada video oyunlarını yendiğini gösteriyor.

Sağlık

01.04.2024, 15:20

Beyni çalıştırmanın hafıza kaybını yavaşlatmaya yardımcı olabileceği biliniyor. Peki bunu yapmanın en iyi yolu ne?

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

ÇAPRAZ BULMACA ÇÖZMEK GEREKİYOR

Yapılan bir araştırma, hafif bilişsel bozukluğu olan yaşlı yetişkinlerde hafıza işlevi için çapraz bulmaca çözmenin, bilgisayar video oyunlarına göre bir avantajı olduğunu ortaya koydu.

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

YAŞLARI 71 OLAN KATILIMCILAR İNCELENDİ

Çalışma kapsamında araştırmacılar, web tabanlı çapraz bulmaca yapma konusunda eğitilmiş ortalama yaşı 71 olan katılımcıların, bilişsel video oyunları konusunda eğitilmiş olanlara göre daha fazla bilişsel gelişim gösterdiğini belirledi.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

BULMACA, VİDEO OYUNLARINDAN DAHA ETKİLİ

107 katılımcı, çapraz bulmaca eğitimi aldılar ve sonrasında gözlemlendiler. Bulmacaların hem 12. haftada hem de 78. haftada önemli bir bilişsel sonuç ölçümünde bilişsel oyunlardan üstün olduğu görüldü. Hatta bulmaca çözenlerde 78 haftada beyin küçülmesi de azalma gösterdi. 

Bu sonuçlar oldukça cesaret verici olsa da, yazarlar, aktif olmayan bir kontrol grubu ile daha geniş kontrollü bir çalışmada tekrarlama ihtiyacını vurguluyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BULMACA ÇÖZMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Öte yandan bulmaca çözmek duyguları geliştirir. İnsanlar üzerinde tatmin edici bir etki yaratır, alzheimer riskini azaltır, stresi düşürür, sözlü becerileri geliştirir ve sosyalleşmeyi sağlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading