Yandex Metrica

Sitede Ara

Çay ağacı yağı faydaları nedir, ne işe yarar? Çay ağacı yağı nasıl kullanılır?

Çay ağacı yağı faydaları nedir, ne işe yarar? Çay ağacı yağı nasıl kullanılır?

Çay ağacı yağı son yıllarda sık sık karşımıza çıkan ama ne işe yaradığını tam olarak bilmediğimiz bir yağ. Çay ağacı yağı, Hint defnesi adı verilen bir bitkiden yapılıyor. Avustralya'da yetişen bu yassı yapraklı bitkinin faydaları, özellikle Avustralya'da yaşayanlar tarafından yıllardır bilinse de bizim ülkemizde pek tanınmıyordu. Peki çay ağacı yağı faydaları nedir, ne işe yarar? Çay ağacı yağı nasıl kullanılır?

Sağlık

23.01.2024, 18:56

Çay ağacı yağı son zamanlarda özellikle kadınlar tarafından daha çok konuşulmaya başladı. Git gide adı daha çok duyulmaya başlayan çay ağacı yağı bilim insanları tarafından da araştırılmaya başladı. Özellikle cilt üzerinde çok etkili olan çay ağacı yağı internette de aranmaya başladı. Peki çay ağacı yağı faydaları nedir, ne işe yarar? Çay ağacı yağı nasıl kullanılır?

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

ÇAY AĞACI YAĞI FAYDALARI NEDİR?

Çay ağacı yağının faydalarını şöyle maddeleyebiliriz:

Çay ağacı yağı, antibakteriyel ve antiviral özellikleriyle virüs ve bakterileri vücuttan arındırıyor. Böylelikle bireyleri hastalıklardan koruyor.

Akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının gelişmesini engelliyor, oluşmuş olanların da iyileşme süresini çabuklaştırıyor.

Aynı şekilde sivilce izlerinden şikayetçi olanların yardımcısı oluyor. Sivilce izlerin azalmasına hatta düzenli kullanımında yok olmasına katkı sağlıyor.

Sinek ve böcek sokmalarında kaşıntı ve kızarıklığın hızlı bir şekilde geçmesini sağlıyor.

Çay ağacı yağıyla buhar banyosu yapıldığında soğuk algınlığı, grip, nezle, bronşit, kesilmeyen öksürük ve burun tıkanıklığı gibi sıkıntıların geçmesine yardımcı oluyor.

Antiviral özelliğiyle virüs kaynaklı en yaygın sorunlardan olan uçuğu hızlı bir şekilde geçiriyor.

Ağız ve diş sağlığına katkıları uçukla bitmeyen çay ağacı yağı, diş eti iltihaplanmalarına, ağız içinde oluşan iltihaplı yaralara da çare oluyor.

Saç derisinin kuruluğu ve ona bağlı olarak oluşan kepek sorununun çözülmesinde önemli bir rol oynayan çay ağacı yağı, saç sağlığı açısından önemli bir destek.

Tırnak batması gibi ciddi rahatsızlıklar sebebiyle oluşan iltihaplanmalara karşı olumlu sonuç gösteriyor.

Çay ağacı yağı bir antifungal olduğundan özellikle ayakların en büyük sıkıntılarından olan mantara da deva oluyor.

Çay ağacı yağı, ciddi cilt hastalıklarından siğillere karşı kullanıldığında olumlu etkiler gösteriyor. Yağ, siğillerin yayılmasını engelliyor ve aynı zamanda hızlıca iyileşmelerine de katkı sağlıyor.

Tüm bu bakteri, mantar ve virüs karşıtı özellikleriyle çay ağacı yağı, evde kullanabileceğiniz en doğal dezenfektanlar arasında bulunuyor.

Çay ağacı yağı kabuklu meyve ve sebzeleri yıkarken de en çok başvurulan doğal dezenfektanlardan bir tanesidir.

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

ÇAY AĞACI YAĞI NASIL KULLANILIR?

Çay ağacı yağının nasıl kullanacağı uygulayacağınız bölgeye göre farklılık gösteriyor. Örneğin, ciltte oluşan sivilce, akne ya da çıban gibi bir enfeksiyon sorununa çay ağacı yağı uygulanacaksa önce sorunlu bölge güzelce temizlemeli ve ondan sonra sürülmelidir.

Ayak mantarı için kullanılacaksa çay ağacı yağını yine doğrudan mantarlı bölgeye sürebileceğiniz gibi ayaklarınızı sokabileceğiniz bir suyun içine çay ağacı yağından 5-6 damla damlatıp ayaklarınızı 20 dakika kadar bu suyun içinde bekletebilirsiniz.

Grip, nezle, soğuk algınlığı, öksürük, bronşit ve burun akıntısı gibi sağlık sorunlarında mücadele etmek için çay ağacı yağıyla buhar banyosu yapmak doğru bir adım olacaktır. Buhar banyosu için genişçe bir kabın içine kaynatılan su konulup üzerine 5-6 damla kadar çay ağacı yağı damlatmalısınız. Ardından başınızın arkasına havlu yerleştirip suyun yükselen buharını burnunuza çekin. Bu işlemi en az 5-6 kez tekrarlanarak çay ağacı yağından faydalanılabilir.

Ağız ve diş sağlığı, diş eti iltihaplanması ya da ağız içinde oluşan iltihaplı yerlerin daha hızlı toparlanması için yarım su bardağı suya 2 damla kadar çay ağacı yağı damlatın. Hazırlanan bu karışımla gargara yapın. Ama bunu yaparken çok dikkatli olunmalı ve karışım asla yutulmamalı!

Son olarak, saç sağlığınızı desteklemek ve kepek sorunundan kurtulmak için çay ağacı yağı kullanmaya karar veririlirse, saçları duruladığınız suyun içine birkaç damla çay ağacı yağı koyabilirsiniz. Çay ağacı yağı ile karıştırdığınız suyu kullandıktan sonra temiz suyla saçlarınızı son bir kez daha durulayın.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading