Yandex Metrica
SON DAKİKA

Çarşafları haftada bir değiştirin! Zatürre ve apandisit riski var

Çarşafları nadiren değiştiriyorsanız hemen bu yanlıştan dönmeniz gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre bu, sağlık için çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Kirli yatak takımları zatürre, apandisit ve gonore gibi ciddi hastalıkların gelişimine zemin hazırlayabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:08

Kirli yatak çarşafları, potansiyel olarak tehlikeli mikroorganizmalar için bir yaşam alanı olarak kabul ediliyor.

Çeşitli araştırmalar, şiltelerin üzeri örtülse bile patojen kaynağı haline gelmesinin çok az zaman aldığını kanıtlıyor. Uzmanlara göre bu, birkaç ölümcül duruma zemin hazırlayabilir. Bazı araştırmalar kirli yatak takımlarını zatürre, apandisit ve gonore gibi ciddi hastalıkların gelişimiyle ilişkilendiriyor. 

Uyku uzmanlarına göre, vücut her gece uyku sırasında binlerce ölü deri hücresi ile birlikte sıvı ve yağları dışarı atar. Bu, alerji, astım, rinit ve egzama alevlenmeleriyle bağlantılı dışkı maddesi salgılayan toz akarlarını çeker. 

Kıl dönmesi yüzünden canından oluyordu! Uzmanlar uyarıyor: Batıkları evde çıkarmaya... Haberi Görüntüle

TOZ AKARLARI ASTIMI TETİKLİYOR

Toz akarlarının dışkı ve ölü cisimleri bazı insanlarda ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Belirtiler arasında öksürme, hapşırma, deri döküntüleri, gözlerde kaşıntı ve burun akıntısı var. Toz akarları, astım hastaları için çok yaygın bir tetikleyici. Bu nedenle nevresimlerin daha sık yıkanması, konfor ve sağlık için faydalı.

Ölü deri hücrelerinin çarşaflarınızda kalmasına izin verdiğinizde, bu bakteriler gelişebilir. Bu aynı zamanda zatürree gibi ciddi sağlık durumlarıyla da yakından bağlantılı.

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

APANDİSİT İÇİN BÜYÜK RİSK

Bakteri veya parazitler sindirim sistemine girdiğinde apandisit için de bir risk. Apandisit patlarsa ciddi ve ölümcül enfeksiyonlara yol açabilir.

Nevresim yıkamak çoğu insan için bir boş iş olarak görülebilir. Ancak bir bulaşma aracı haline gelmesini önlemek için haftada en az bir kez yıkanması gerekiyor. Hasta olan kişiler için ise çarşafların günlük olarak değiştirilmesi öneriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading