Yandex Metrica

Çamaşırları evin içinde mi kurutuyorsunuz? Bu oda uygun değil!

Çamaşırları evin içinde mi kurutuyorsunuz? Bu oda uygun değil!

Kış aylarında çamaşırları ev içinde kurutmak zorunda kalanlar, bu işi pek kullanılmayan odalarda yapmalı. Uzmanlara göre yatak odalarına asılan ıslak çamaşırlar solunum problemlerine ve alerjik sorunlara yol açabilir.

Sağlık

31.03.2024, 21:02

Çamaşır kurutma makinesi olmayanlar, yaz aylarında balkonlara asılan iplerde, kış aylarında iç mekanlarda bu işi yapıyor. Evdeki nem oranını artırdığından bazı odalar bu iş için pek de uygun değil.

Yapılan araştırmalara göre, çamaşırları yatak odasında kurutmak, solunum problemleri gibi hastalıklara da yol açabiliyor. 

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

SOLUNUM SORUNLARINA YOL AÇABİLİR

Uzmanlar yaşam alanlarında nem dolu çamaşırlar bulundurmanın sadece küf ve nemi teşvik etmekle kalmadığını, aynı zamanda solunum sorunlarına da yol açabildiğini dile getiriyor. 

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

KALORİFER ÜZERİNDE KURUTMAYIN

Öte yandan giysilerin kalorifer üzerinde de kurutulmaması gerekiyor. Çünkü bu da evde küf oluşmasına ve alerji tahrişlerine, hatta akciğer sorunlarına neden olabiliyor. 

Küf, ısıtmaya tam olarak gücü yetmeyen insanların kış aylarında sıklıkla yaşadığı bir sorun. Çamaşırları sürekli soğuk bir odada kurutmaya çalışmak bu rutubeti daha da artıracağından inşaatla ilgili de uzun vadeli ciddi sorunlara neden olabilir. 

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

ÇAMAŞIR ASILAN ODA GENİŞ OLMALI

Uzmanlara göre kurutma yapılacak odalar geniş olmalı. Aksi takdirde kuruma süresi epey uzayacaktır. 

Yatak odasında giysileri kurutmak kaçınılmaz bir seçenek ise, bir nem giderici kullanılmalı. Eğer bu yoksa neme maruz kalmayacağınız, ısıyı içeride tutmak için kapıyı kapatabileceğiniz veya bir pencereyi açık tutarak hava akışını teşvik edebileceğiniz bir oda kurutma yapmak için en ideal olanı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading