Yandex Metrica

Sitede Ara

Çamaşır suyu sedefe iyi gelir mi? Seyreltilmiş çamaşır sulu duş, belirtileri hafifletebiliyor

Çamaşır suyu sedefe iyi gelir mi? Seyreltilmiş çamaşır sulu duş, belirtileri hafifletebiliyor

Bağışıklık sisteminin vücudun kendisine saldırdığı bir otoimmün durum olan sedef hastalığı, cilt hücrelerinin normalden daha hızlı büyümesine neden olur. Hastalığa karşı farklı tedavi yöntemleri var ancak bir grup, seyreltilmiş çamaşır suyu ile duş almanın belirtileri ortadan kaldıracağını iddia ediyor. Yapılan araştırmalar, bu yöntemin cilt kaşıntısını ve iltihaplanmayı hafiflettiğini gösteriyor.

Sağlık

23.04.2024, 23:18

Sedef hastalığı, bağışıklık sisteminizin vücudun kendisine saldırdığı bir otoimmün durum. Hastalık cilt hücrelerinin normalden daha hızlı büyümesine neden oluyor. Kaşıntılı ve kabarık cilt lekelerine yol açabilen sedef, kişiyi enfeksiyonlara daha yatkın hale getirebiliyor.

Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Solak kadınlar mutlaka okusun! Beyinlerinde o bölüm eksik olmasına rağmen... Haberi Görüntüle

İLTİHAPLANMA VE ENFEKSİYONLARA KARŞI ETKİLİ

Cildi su ile seyreltilmiş çamaşır suyu ile yıkamanın sedef hastalığına karşı işe yaradığını düşünen bir kesim var. Seyreltilmiş bir çamaşır suyu banyosunun hastalığa karşı çalıştığı fikrini destekleyecek yeterli bilimsel literatür yok, ancak kaşıntılı cilt, iltihaplanma, cilt enfeksiyonları ve egzama için yararlı olduğunu gösteren birçok çalışma var.

Eğer bu duşu çok sık yapmazsanız, cildinizi nemlendirirseniz, çamaşır suyu oranını çok az olarak belirlerseniz, bu suda uzun süre kalmazsanız herhangi bir yan etki yaşama ihtimaliniz düşer. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KİMLER BU DUŞTAN UZAK DURMALI? 

Seyreltilmiş çamaşır suyunda duş almak 2 yaşın altındaki çocuklar, çok kuru, hassas cilde sahip insanlar, çamaşır suyu alerjisi olanlar, açık yaraları veya ciltte kesikleri olan kişilere kesinlikle zarar verecektir.

Seyreltilmemiş çamaşır suyu ise yanıklara neden olabilir. Çamaşır suyunu doğrudan cildinize bulaştırırsanız, hemen suyla yıkamalı, sünger gibi emici bir şeyle bölgeyi silmeli ve gerekirse eldiven kullanmalısınız.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading