Yandex Metrica

Bunamanın başladığını gösteren en erken 5 belirti! En önemlileri yavaş tepki ve ince düşünme sorunu

Bunamanın başladığını gösteren en erken 5 belirti! En önemlileri yavaş tepki ve ince düşünme sorunu

Demans adı verilen bunama, son yıllarda yaşlıların ölümüne sebep olan en önemli hastalıklardan biri. Seneler içerisinde gelişen bu hastalık, bazı belirtilerle anlaşılabiliyor. Teşhisinden 9 yıl önce ortaya çıkan 5 belirti, kişinin demans yolunda olduğunu işaret ediyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:09

Bellek ve benzeri zihinsel yeteneklerin bozukluğu ile tarif edilebilecek bir bulgu olan demans son yıllarda yaşlılarda sık görülen ve ne yazık ki ölümle sonuçlanan bir hastalık. 

Hafıza ve düşünme yeteneği, dikkat ve karar alma, dil ve konuşma merkezindeki bozulmalarla kendini gösteren bu hastalıkta, kişilerin, 5 temel alanda bir miktar bozulma gösterme olasılığı yüksek.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

DAHA YAVAŞ TEPKİ VE İNCE DÜŞÜNME SORUNU

Bilim adamlarının çalışmalarına göre, belirtilerin bir teşhis gerektirecek kadar yeterince bariz hale gelmesinden dokuz yıl öncesine kadar ortaya çıkabilen birkaç demans belirtisi var. Araştırmacılar, Alzheimer hastalığına yakalanmaya devam eden kişilerin, daha yavaş tepki süreleri de dahil olmak üzere incelikli düşünme sorunları gösterdiğini belirtiyor.

Araştırmacılar, beyin fonksiyonlarındaki değişiklikleri tespit etmenin mümkün olup olmadığını görmek için yıllar boyunca Birleşik Krallık'ta binlerce insanın sağlık bilgilerini inceledi. Bu, araştırmacıların geçmişe bakmalarına ve başlangıçta herhangi bir belirti olup olmadığını görmelerine olanak sağladı

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

EN ERKEN 5 BELİRTİ

Alzheimer hastalığını geliştirmeye devam eden insanların problem çözme, reaksiyon süreleri, sayıları hatırlama, ileriye dönük hafıza ve çift eşleştirmede sağlıklı insanlardan daha kötü olduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin ayrıca Alzheimer teşhisi konulduktan sonraki bir yıl içinde düşme olasılığı daha yüksekti.

Sözkonusu hastalık ilerledikçe, günlük hayatı etkileyecek daha yoğun hafıza sorunlarına neden olabilir.

Eve ait eşyaları kaybetmek, bir arkadaşınızın adını unutmak veya bir sohbette doğru kelimeyi bulmakta zorlanmak, Son konuşmaları veya etkinlikleri unutmak, tanıdık bir yerde veya tanıdık bir yolculukta kaybolmak, randevuları veya önemli tarihleri ​​unutmak gibi problemler hastalığı yaşayan kişilerde sık görülür. 

Alzheimer'lı insanlar genellikle konuşma ile ilgili problemler de geliştirir. Kelimeleri tekrar edebilirler ve bir sohbeti takip etmekte zorlanabilirler. Ayrıca konsantre olmakta, planlamakta veya organize etmekte zorluk çekebilirler ve bir dizi görevi yerine getirmek için mücadele edebilirler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading