Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu yöntemler ısınmadan tasarruf için önemli! İşte bütçeyi rahatlatacak 12 öneri...

Bu yöntemler ısınmadan tasarruf için önemli! İşte bütçeyi rahatlatacak 12 öneri...

Soğuk kış ayları kapıda. Artan elektrik ve doğalgaz fiyatları insanları şimdiden kara kara düşündürüyor. Yılın neredeyse 6 ayı duyulacak ısınma ihtiyacında tasarruf etmek ise mümkün. İşte size 12 öneri.

Sağlık

31.01.2024, 15:43

Isınmadan tasarruf etmek için neler yapılabilir? İşte cevaplar...

Isınma, kış aylarında insanların en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında geliyor. Ancak son yıllarda artan elektrik ve doğalgaz faturaları vatandaşın belini büküyor. Özellikle çocuğu olanlar tasarruf etmek için her öneriyi dikkate alıyor. Biz de sizlere bu konuda 12 yöntem derledik.

Bulaşık makinesinde somon pişirdi! Ancak bir şeyi unutmuştu! Angie Matthews'in... Haberi Görüntüle

ISI KAYBI OLABİLECEK NOKTALARI BELİRLEYİN

Pencereler, kapılar, döşeme tahtaları, bacalar, posta kutuları ve çatı kapakları dahil olmak üzere evin içinde hava akımına izin verebilecek yerlere dikkat edin. Evde ısı kaybı konusunda en önemli yerleri bulmak için bu alanların yakınında bir mum tutabilirsiniz. Aynı işi, bir termal kaçak dedektörü de yapacaktır. 

B12 deposu bir sebze arayanlar onu bol bol tüketsin! Beyaz... Haberi Görüntüle

KAPILARDAKİ BOŞLUKLARI KAPATIN

Cereyanı elinizden geldiğince durdurmak da önemli. Kapıların altındaki boşluklar için en dayanıklı seçenek “fırça” hava akımı önleyicidir. Piyasada bu amaçla üretilen sürgülü kapılar için hava durdurucu ürünler var ancak eski kıyafetlerle veya havlularla da aynı şeyi yapabilirsiniz.

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

KULLANILMAYAN BACALARI KAPATIN

Kullanılmayan bacalar için şişirilebilir baca balonu kullanmak da bir diğer yöntem. Bu balon bacayı kapatır ve hava akımını önler. Alternatif olarak, gazete topları veya eski yastıklar da kullanılabilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

PENCERE ÇERÇEVELERİNİ KONTROL EDİN

Evi sıcak tutmak için pencere çerçevelerinin dışına streç film veya ikincil cam filmi yapıştırılabilir. Pencerelerini değiştiremeyenler için, pencerelerin çevresini sızdırmaz hale getirmek ve hava sızıntılarını önlemek için kendinden yapışkanlı köpük şeritler takmak işe yarayacaktır.

Onlara uzun süre bakmak gözleri mahvediyor! Kaşıntı ve kuruluğa yol... Haberi Görüntüle

ÇİFT CAM TAKTIRIN

Maddi durumunuz iyiyse çift cam taktırmayı da düşünebilirsiniz. B veya üzeri enerji derecesine sahip çift camlı cam uzmanlar tarafından sıklıkla öneriliyor. B Sınıfı pencereler, A Sınıfı pencerelerin sunduğu enerji tasarrufu avantajlarının çoğuna sahip ve biraz daha ucuzdur.

Kulaklık kullanmak kanser yapıyor! En az telefonlar kadar zararlı! İşte... Haberi Görüntüle

TERMAL ASTARLI PERDELER KULLANIN

Hava kararmaya başladığında perdelerinizi kapatmak da, pencerelerinizden ısının kaçmasını önleyecektir. Ancak bunlar termal astarlı perdeler olmalı. Eğer yeni perde almak istemiyorsanız, mevcut olanlara termal astar diktirebilirsiniz.

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla... Haberi Görüntüle

ÇATI KATINDA YALITIMA ÖNEM VERİN

Yalıtımlı bir çatı katı, yarı müstakil bir evde enerji faturalarında ciddi bir tasarruf sağlayabilir. Ve bu mutlaka profesyoneller tarafından yapılması gereken bir iş de değil. Çatınıza kolayca erişebiliyorsanız, bunu rulo mineral yün kullanarak kendiniz yapabilirsiniz.

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

DUVAR YALITIMI ISI KAYBINI ÖNLÜYOR

Evlerde kaybedilen tüm ısının üçte biri yalıtılmamış duvarlardan geçiyor. Eski evlerde duvarların yalıtılması muhtemelen daha pahalı olacaktır, ancak mülkün içinde veya dışında yapılabilir. İç duvar yalıtımı daha ucuzdur ancak taban alanını azaltır.

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

RADYATÖR ARKALARINA REFLEKTÖR KOYUN

Isıyı duvarda kaybolmak yerine odaya yansıtacak şekilde radyatörlerinizin arkasına reflektör paneller yerleştirin.

Çabuk doymak bir kanser belirtisi olabilir! Kadınların üçte birinde görülüyor Haberi Görüntüle

RADYATÖRLERDE SIKIŞMIŞ HAVAYI ALIN

Radyatörlerinizde sıkışmış hava olmadığından emin olmak, merkezi ısıtma sisteminizin etkin bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Ellerinizi açılmış bir radyatörün üzerinde gezdirmek, içeride sıkışmış hava olup olmadığını anlamanın kolay bir yoludur. Üstü daha soğuk olan bir radyatör bunun iyi bir işaretidir ve bu nedenle radyatörün havasının alınması gerekebilir.

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

ZEMİNDE HALI KULLANIMI ŞART

Zemindeki küçük boşlukların bile tuhaf hava akımına izin verebileceğini bilmek sizi şaşırtabilir. Zemin katı yalıtabilir ya da daha ucuz bir alternatif için bir halı kullanabilirsiniz. 

Virüsler hayvanlardan insanlara bulaşıyor sanıyorduk! Meğer durum tam tersiymiş! Araştırmada... Haberi Görüntüle

RADYATÖRLERİN ÖNÜNÜ EŞYALARLA KAPATMAYIN

Yataklar ve kanepeler, sıcak hava dolaşamayacağı için doğrudan radyatörlerin önüne yerleştirilmemelidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading