Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu spiralin koruyuculuğu daha yüksek... İşte gebelikten korunmak isteyen kadınların kullandığı boncuklu spiralin artıları!

Bu spiralin koruyuculuğu daha yüksek... İşte gebelikten korunmak isteyen kadınların kullandığı boncuklu spiralin artıları!

Spiral, gebelikten korunmak isteyen kadınların başvurduğu yöntemlerden biri. Son yıllarda adı sık duyulan boncuklu spiralin ise yan etkileri yok denecek kadar az. Doğum yapmış kadınlarda ancak 3 ay sonra kullanılabilen boncuklu spiralin gebeliği önleme oranı ise daha yüksek.

Sağlık

23.01.2024, 19:51

Boncuklu spiral nedir? Boncuklu spiralin koruyuculuğu nasıl? Boncuklu spiralin artıları nelerdir? Boncuklu spiralin yan etkileri nelerdir? İşte cevaplar...

Yassı, küçük ve esnek olmasının yanında koruyuculuğu da bir hayli yüksek. Gebelikten korunma yöntemlerinden biri olan boncuklu spiral, son zamanlarda gebelikten korunmak isteyen kadınların sık tercih ettiği bir yöntem.

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

DOĞUMDAN 3 AY SONRA UYGULANABİLİYOR

Doğum yapmış veya yapmamış ve küçük rahimli kadınlar tarafından da rahatlıkla kullanılabilen boncuklu spirakl kürtajdan hemen sonra uygulanabiliyor. Doğum yapmış olan kadınlarda ise rahmin tamamen toparlanması için bir bekleme süresi var. Doğumdan ancak 3 ay sonra kullanılabiliyor. 

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

T-SPİRALDEKİ GİBİ KANAMA YAŞANMIYOR

Bu spiralde batma, kayma, cinsel ilişkide ağrı, istenmeyen gebelik, sancı ve enfeksiyon riski çok düşük. T-spiralde görülen kanamalar ise boncuklu spiralde yaşanmıyor. 

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

BONCUKLU SPİRAL NASIL UYGULANIR?

Rahim tavanına sabitleştirilerek uygulanan boncuklu spiral rahim içerisinde sürekli bir bakır iyonu salgılar. Böylece spermlerin rahim içerisinde hareket etmesini ve yumurtanın döllenmesini engelliyor. 

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli? Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda!... Haberi Görüntüle

EMZİRME DÖNEMİNİ ETKİLEMİYOR

Diğer spirallere oranla çok az yan etkisi olan boncuklu spiral, hemen her kadında rahatlıkla kullanılabildiği gibi bebeklerin emzirilmesini de hiçbir şekilde etkilemiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading