Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu sebzeleri mutlaka düzenli olarak tüketin! Her biri şifa deposu

Bu sebzeleri mutlaka düzenli olarak tüketin! Her biri şifa deposu

Sağlıklı bir yaşam için sebze tüketmek şart. Hafife alınsa da faydaları hayli fazla olan bu gıda maddeleri vitamin ve mineraller açısından zengin. Beslenme uzmanları mevsimine göre mutlaka düzenli olarak tüketilmesi gereken 5 sebze olduğunu belirtiyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:37

Sebzeler vücuda verebilebilecek en iyi besinlerdir. Sindirime yardımcı olur, beyin fonksiyonlarını düzenler, cildinizin görünümünü iyileştirir, saçınıza parlaklık katar ve hatta ömrü uzatır.

Beslenme uzmanları tüm bu sağlık faydalarını bünyesinde barındıran 5 süper sebze olduğunu belirtiyor. 

Karın ağrısı şikayetiyle doktora gitti! Vücudundan canlı yılan balığı çıkartıldı Haberi Görüntüle

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

BROKOLİ

Brokoli, sağlık için en kaliteli besin gruplarından biri olan turpgiller grubuna ait. Araştırmalar da, turpgil sebzelerde doğal olarak bulunan çeşitli bileşiklerin ve bazı enzimlerin, kanser kök hücrelerini öldürerek çeşitli kanser türlerinin nüksetmesini fiilen önleyebileceğini ortaya koyuyor. 

Brokoli ayrıca K ve C vitamininin yanı sıra yeterli miktarda folik asit, manganez ve potasyum sağlar. Kalsiyum açısından en zengin sebzelerden biridir. Yaprakları besin ve protein açısından zengindir ve diğer yeşil yapraklara göre en yüksek miktarda A vitamini ve lif içerir. Hayvanlar üzerinde 2010 yılında yapılan bir araştırma, brokoli filizi yemenin, oksidasyon seviyelerini önemli ölçüde düşürerek kalbi hasara neden olan oksidatif stresten koruyabildiğini gösteriyor. 

Kanserli hücreler yapay zekanın gözünden kaçmadı! Mia sayesinde 11 kadının... Haberi Görüntüle

Mutluluk doğuştan mı gelir? Bilim insanlarına göre... Haberi Görüntüle

MOR LAHANA

Mor lahana, turpgillerden sebzelerin zaten listelenen tüm faydalarını içerir ve kendine ait bazı faydaları var. Bir kase kırmızı lahana, 2 gram diyet lifi ve günlük C vitamini ihtiyacının %85'ini içerir. 

Kırmızı lahana, kendisine farklı rengini ve birçok sağlık yararını sağlayan bir grup bitki bileşiği olan antosiyaninler açısından da zengindir. Antosiyanin tüketimi, kardiyovasküler hastalığa yol açan ateroskleroza karşı korunmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, bu pigmentler, kötü kolesterolün oksidasyonunu önleyen antioksidan görevi görürler. Kan damarlarını sağlıklı tutan ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olan anti-inflamatuar bir etkiye sahiptirler.

Araştırmalara göre, lahanada bulunan sülforafan adlı bileşen, yemek borusu, pankreas, prostat kanseri ve ayrıca melanom gibi bazı hastalıkları önleyebiliyor veya geciktirebiliyor. 

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

HAVUÇ

Havuç, görme yetisini koruyan bir besin olarak biliniyor ancak tek faydası bu değil. A vitamini ile dolu olan havuç bağışıklık sistemini güçlendiren bir antioksidan olan C vitamini, K vitamini ve potasyum açısından da zengin.

Kanseri önlemeye yardımcı olabilecek bir antioksidan olan beta-karoten içeren havuç, prostat kanseri riskini de %5 azaltıyor. 

Yapılan bir çalışma, havuç yemenin sigara içenlerde bile akciğer kanseri riskini azaltabileceğini gösteriyor. Haftada en az bir kez havuç yiyenlerle karşılaştırıldığında, havuç yemeyen sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riski üç kat daha fazlaydı.

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

Anne babalar bu haber sizin için! Bir çocuğun en fazla... Haberi Görüntüle

PAZI

Pazı özellikle yüksek miktarda K vitamini içerir. Kas ve sinir fonksiyonu, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesi ve kan basıncı için önemli olan magnezyumla doludur. Özellikle diyabetin neden olduğu hasarı önleme potansiyeli ile bilinir. Hayvanlar üzerinde yapılan bir çalışmada, pazı özütünün kan şekeri düzeylerini düşürerek ve hastalığa neden olan serbest radikallerden kaynaklanan hücre hasarını önleyerek diyabetin etkilerini tersine çevirdiği bulunmuştur. 

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

Sakın onu masum sanmayın! Bu cihaz genleri bile alt üst... Haberi Görüntüle

SARIMSAK

Sarımsak bakterilere karşı etkilidir. Birkaç araştırma, taze sarımsağın E. coli, dirençli stafilokok ve ayrıca salmonella gibi bazı bakterileri laboratuvar koşullarında öldürebildiğini gösteriyor. Diğer araştırmalar sarımsağın asgari düzeyde de olsa kan basıncını düşürmede etkili olabileceğini ortaya koyuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading