Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu öneri sizi hep enerjik tutacak! Yapmanız gereken tek şey...

Bu öneri sizi hep enerjik tutacak! Yapmanız gereken tek şey...

Uykusuzluk çoğu insan tarafından önemsenmese de aslında bir sonraki gün için gerekli olan tüm enerjiyi alıp götüren ciddi bir sorun. Sabahları halsiz ve düşük enerjili olmamak için ise uzmanların bir tavsiyesi var: O da yaz aylarında pencere açık bir şekilde uyumak.

Sağlık

07.03.2024, 19:57

Yaz geldi, insanlar geç saatlere kadar dışarıda kalıyor, daha az uyuyor ve sabahları kendilerini daha az enerjik hissediyor. Ancak bunun bir çözümü var.

O hastalık dünyayı ters döndürüyor! 15 saniye sürse de hayatı... Haberi Görüntüle

PENCERENİN AÇIK OLMASI ZİHİN AÇIYOR

40 denekten oluşan yakın tarihli bir çalışma, geceleri yatak odası penceresini açmanın bilişsel becerileri geliştirmenin yanı sıra uykuyu iyileştirmeye yardımcı olabileceğini buldu. Bunun nedeni temiz havanın kişinin daha iyi uyumasına yardımcı olması. 

Araştırmacılar, uykularının iki hafta boyunca takip edilmesini isteyen kişileri çalışmaya dahil etti. Katılımcılar ilk hafta her zamanki gibi uyudu. İkinci hafta pencere ve yatak odası kapısını kapalıysa açmaları, genellikle açıksa kapatmaları istendi.

Çalışma, insanların pencere açıkken uyuduklarında çok daha uzun süre uyuduklarını ve düşünme becerileri ile ilgili üç dakikalık bir testte önemli ölçüde daha az hata yaptıklarını buldu.

Hormonları düzenlemek için ilaçlara muhtaç mıyız? Hangi doğal yöntemler hormon... Haberi Görüntüle

Bağırsak kanserinin nüksetmesini önleyen sihirli içecek! Uzmanlar her gün en... Haberi Görüntüle

PENCERESİ AÇIK UYUYANLAR DAHA ENERJİK UYANDI

İnsanlar pencere açıkken uyuduklarında sabahları ve akşamları daha az uykulu olduklarını bildirdi. Pencere kapalıyken yüzde 70 olan bu oran, pencere açıldığında yüzde 87'ye yükseldi. 

En sevilen yaz meyvesi migrene neden olabilir mi? Araştırmalar ne... Haberi Görüntüle

Kalp krizini önleyen sekiz altın kural! Sadece bir tanesi bile... Haberi Görüntüle

PEKİ YATAK ODASI KAPISINI AÇIK TUTMAK ETKİLİ Mİ?

Öte yandan çalışmaya göre, yatak odası kapısını açmak hava kalitesini uykuyu artıracak kadar iyileştirmiyor. İnsanlar yatak odasının kapısını açık tuttuğunda uyku süresinin etkilendiği görülmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading