Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu kişiler insanı yaşamdan soğutur! Toksik insanlarla nasıl başa çıkılabilir?

Bu kişiler insanı yaşamdan soğutur! Toksik insanlarla nasıl başa çıkılabilir?

Hepiniz zaman zaman enerjinizi vakum gibi çeken insanlarla karşılaşmışsınızdır. Bulunduğu ortamda sürekli olumsuzu gören, motivasyon düşüren, eleştiren ve yargılayan bu kişilere toksik insan adı veriliyor. İnsanda pozitif duygu bırakmayan bu toksik yapıdaki insanların olumsuz tesirinden korunmak ise mümkün.

Sağlık

23.01.2024, 20:19

Davranış veya konuşmalarıyla diğer insanlara zihinsel veya fiziksel yollarla zarar veren insanlar toksik kişi kategorisine giriyor. Bunlar, başkalarının davranışları üzerinde olumsuz bir etki stres ya da travmalar yayan insanlar olarak biliniyor. 

Toksik davranış, zihinsel bir bozukluk olarak kabul edilmese de kişilik bozukluklarına ve insan davranışındaki olağandışı özelliklere yansıyan zihinsel bir sorundan kaynaklanıyor.

Böyle bir kişi, manipülatif, yargılayıcı, kontrol edici ve bencil gibi özellikleri ile biliniyor. Yani onlar depresyon, kaygı, değersizlik, mutsuzluk gibi yaşamakta olduğunuz çeşitli olumsuz duygu ve hislerin sebebi olabilir.

Bu insanlar ofis ortamında da hayli zorbalar.. Her işyerinde, iş arkadaşlarını tehdit eden, utandıran, aşağılayan ve seslerini yükselten bu olumsuz, dırdırcı, rahatsız edici, aşırı rekabetçi, kaba ve kötü ruhlu insanlardan en az birkaç tane vardır. Araştırmalara göre her 5 kişiden 4'ü toksik bir mesai arkadaşıyla çalışıyor veya daha önce çalışmış.

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

İSTEDİKLERİNİ YAPTIRMAYI AMAÇLARLAR

Toksik yapıdaki kişilerin amaçları insanlara istediklerini yaptırmaktır. Ben merkezli bireylerdir. İnsanları kendileri için kullanma eğilimindedirler ve başkalarını kendi gündemlerinde onlara yardım etmeye ikna etmek için manipülasyon taktikleri kullanırlar.

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

YARGILAYICIDIRLAR

Diğer insanlara karşı çok yargılayıcı olma eğilimindedirler. Sık sık sizi küçük düşürmek için başkalarının önünde eleştirir. Kusurlarınızı ve yanlış yaptığınıza inandıkları şeyleri vurgularlar.

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

ÖZÜR DİLEMEZLER

Asla yanılmadıklarına dair sarsılmaz bir inançları vardır. Kendi hataları için başkalarını suçlama eğilimindedirler. Hatta başkalarının dikkatini ve sempatisini çekmek için kurban statüsünü iddia edecek kadar ileri giderler.

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

SALDIRGANDIRLAR

Yüzeysel olarak çekici, akıcı ve heyecan vericidirler. Olağanüstü bir bencilliğe yol açan bir yetki duygusuna sahiptirler. Çevrelerindeki insanlar üzerinde hakimiyet kurma eğilimindedirler ve işler yolunda gitmezse genellikle saldırganlaşırlar.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

TUTARSIZDIRLAR

Genellikle neyi başarmaları gerektiğini düşündüklerine veya ne olmasını istediklerine bağlı olarak bakış açılarını, tutumlarını ve davranışlarını değiştirirler.

Toksik bir kişinin size hissettirdiklerini öğrendikten sonra bile, onlarla nasıl başa çıkacağınızı bilemeyebilirsiniz. Ancak yine de yapmanız gereken bazı şeyler olduğunun farkına varmanız gerekiyor. 

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

AÇIK SÖZLÜ OLUN

Birinin sizi küçümsediğini veya zehirli davranış kalıplarını hissettiğinizi düşünüyorsanız, o kişiyi arayın. Nasıl davrandıklarını takdir etmediğinizi bilmelerini sağlayın. Onlarla açık konuşursanız, sizi manipüle edemeyeceklerini ve sizden faydalanamayacaklarını anlayacaklardır.

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

SINIRLARINIZI BELİRLEYİN

Daha katı sınırlar koyun ve zehirli kişinin bu sınırları asla aşmadığından emin olun. Sakin olun ve sınırlarınızı iletin. Sınırlar beklentilerimizi netleştirir, böylece başkaları nasıl davranmalarını istediğimizi bilecektir.

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

KENDİNİZE ÖNCELİK VERİN

Sizden yardım isteyen bir kişiyi önemsiyor olabilirsiniz, ancak kendi iyiliğinizi riske atarak destek sunmayın. Birine yardım teklif edebilirsiniz, ancak kendi ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetecek kadar duygusal enerjinizin kaldığından emin olun. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

HAYIR DİYEBİLİN

Çoğunlukla özsaygı veya güvenle ilgili değil, bazılarımız sevdiklerimiz için daha fazlasını yapma konusunda doğuştan gelen bir arzuya sahibiz. Toksik bir kişi için bu, sömürü noktasında bir fırsat olabilir. Bu tür insanlar için reddedilmek zor olabilir, çünkü sizi istediklerini yapmaya sürükleyebilirler, ancak kararlı kalmalısınız. Eğer bir şey size uymuyorsa, açıkça “hayır!” deyin. 

Uzmanlara göre toksik bir insanla baş etmenin en iyi yolu, mümkünse onları hayattan çıkarmak. Bunun için kişinin değişmesini beklemeyin, direnebileceklerini anlayın ve kendinizi pozitif insanlarla çevreleyin.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading