Yandex Metrica

Bu kış bol bol kestane tüketin! C vitamini kaynağı kestane kansere karşı bile koruyor

Bu kış bol bol kestane tüketin! C vitamini kaynağı kestane kansere karşı bile koruyor

Kalp sağlığı ve sindirim sistemine iyi gelen kestane hafif tatlı bir aromaya sahip bir besin. C vitamini, folik asit ve magnezyum kaynağı olan kestane bazı araştırmalara göre içerdiği antioksidan bileşikler sayesinde kanser riskini azaltıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:10

Onu çoğumuz sobanın üzerinde pişmiş haliyle tanısak da aslında kestane çok farklı şekillerde pişirilebilen bir besin kaynağı. 

Küçük boyutlarına rağmen kestane, bakır, manganez, B6 vitamini, C vitamini, folik asit ve potasyum gibi çeşitli besinler açısından zengin. Ayrıca iyi bir K, B3, B5 vitaminleri, fosfor ve magnezyum kaynağı. Günde sadece 10 kestane yemek bir kişinin günlük lif ihtiyacının ise %15'ini karşılayabilme gücüne sahip. 

Araştırmalar, kestanenin içerdiği bazı antioksidan bileşiklerin kalp-damar hastalıkları, insülin direnci ve kanser gibi hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Kemoterapi görürken saçlar niye dökülür? Buz kaskı kullanmak dökülmeyi engelliyor mu? Kemoterapi görürken saçlar niye dökülür? Buz kaskı kullanmak dökülmeyi engelliyor... Haberi Görüntüle

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Kestane, kalp sağlığı için harika bir besin kaynağı. İyi miktarda potasyum içeren bu yiyecek, kardiyovasküler hastalık geliştirme riskini de azaltıyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

LİF KAYNAĞI

Kestane, bir dizi sağlık yararına sahip olan iyi bir lif kaynağı. Lif ise, kabızlığı önlemeye ve yemekten sonra tokluk hissini artırmaya yardımcı oluyor. Bu da daha az kalori almanıza ve kilonuzu yönetmenize yardımcı olabilir. Ayrıca bu lifler prebiyotik, yani yararlı bağırsak bakterileri için bir besin kaynağı görevi görebilir. 

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Kestanenin yüksek lif içeriğinin kan şekeri düzeylerinin yükselmesini engellemeye yardımcı olduğu düşünülüyor. Ayrıca araştırmalara göre kestanede bulunan antioksidanlar kan şekeri düzeylerini yönetmeye ve insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı oluyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İLTİHABI AZALTIYOR

Kestane, içerdiği serbest radikalleri nötralize ederek vücuttaki kronik iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek C vitamini, çeşitli polifenoller, gallik ve ellagik asit gibi birkaç antioksidan bileşik içerir.

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

KANSER ÖNLEYİCİ ÖZELLİKTE

Çalışmalar, kestanelerin kanser önleyici özelliklere sahip olabileceğini düşündürüyor. Kestanede bulunan antioksidanların kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını baskılamaya yardımcı olabileceği, ancak aynı zamanda ölümlerine de neden olabileceği belirlendi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading