Yandex Metrica

Bu haberi okuyan bir daha kızarmış gıda yiyemeyecek! 2 yılda öyle korkunç bir sonuç ortaya çıkıyor ki

Bu haberi okuyan bir daha kızarmış gıda yiyemeyecek! 2 yılda öyle korkunç bir sonuç ortaya çıkıyor ki

İster et, ister sebze olsun yiyecekleri kızartarak yemek sağlık için çok zararlı. Yapılan bir araştırma da akşam yemeğinde kızartılmış bir et yemenin 230.000 mikro plastik parçacığını ortaya çıkardığını gösterdi. Bu, yılda iki plastik poşet yemeğe eşdeğer bir tablo.

Sağlık

23.01.2024, 20:38

Kızarmış akşam yemeği yemek, yılda iki plastik poşet yemeye eşdeğer olabilir. Uzmanlar, özellikle kızarmış etin, bir akşam yemeğinde 230.000 mikroplastik parçacığını ortaya çıkardığını dile getiriyor. Araştırmacılar, her gün benzer bir yemek yemenin, yılda iki plastik poşete eşdeğer yutulmasıyla eşdeğer olduğunu söylüyor. 

Çalışma, Portsmouth Üniversitesi bilim adamları tarafından yürütüldü.

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

AMBALAJLI ÜRÜNLER MİKROPLASTİK YUVASI

Araştırmacılar içinde aynı malzemelerin olduğu 2 ayrı rosto yaptı. Malzemelerden biri ambalajlı ürünlerdi, diğeri is açık. Plastiğe sarılmış malzemelerden yapılan rosto, diğerinden yedi kat daha fazla mikroplastik içeriyordu.

Uzmanlara göre bu, plastiklerin vücudumuza girmesi için önemli bir yol. Ancak plastiğin besin zincirine girmesinin başka yolları da var. Topraktan sebzelere veya otlatma yoluyla etimize bulaşıyor olabilirler. Havada çok fazla mikroplastik var, bu yüzden yiyeceklerin üzerine düşüyor olabilirler. Ve son olarak, yemek hazırlarken kullanılan mutfak gereçlerinden olabilir.

Bir bitki ancak bu kadar faydalı olabilir! Depresyondan koruyor, saçları hızlı uzatıyor, hafızayı güçlendiriyor Bir bitki ancak bu kadar faydalı olabilir! Depresyondan koruyor, saçları... Haberi Görüntüle

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

YUTULDUKTAN SONRA KANA KARIŞIYOR

Kızarmış bir akşam yemeğinde bulunan mikroplastiklerin verdiği zarar net değil, ancak bulgular rehavete karşı uyarıda bulunuyor. Asıl soru ise, yutulduktan sonra orada kalıp kalmadığı. Araştırmalar gösteriyor ki kan dolaşımına karışıyor ama diğer organlara gidiyor mu kesin bir bilgi yok. 

Önceden bütün bir öğünde bulunan mikroplastiklerin miktarına ilişkin çok az araştırma vardı. Yeni araştırma, satın aldığımız ambalaj miktarını azalttığımızda çok daha az mikroplastik yediğimizi açıkça ortaya koydu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading