Yandex Metrica

Bu Çinliler kafayı yedi: Balığa, su aygırına, yengece PCR testi yapıyorlar

Koronavirüs salgınına karşı sıkı tedbir politikası uygulayan ve 'sıfır vaka' hedefiyle vatandaşlarına cinnet yaşatan Çin, deniz ürünlerine PCR testi yapılması talimatı verdi. Sosyal medya bir anda balıklara, yengeçlere hatta su aygırlarına test yapan Çinlilerin görüntüleriyle doldu.

Sağlık

23.01.2024, 19:41

Çin'de Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler paranoyaklığa evrildi. Her gün on milyonlarca PCR testinin yapıldığı ülke 'sıfır vaka' politikasını sıkılaştırma kararı alınca hayvanlara bile test uygulanmaya başlandı. 

Sosyal medyaya yansıyan görüntüler bazı Çinlilerin yakaladıkları balıklara hatta bir su aygırına bile PCR testi yaptıklarını ortaya koyuyor. Başta Tiktok ve Douyin olmak üzere Çin'de yaygın vidyo paylaşım sitelerinde, balıkçılıkla uğraşan denizcilerin test uygulama görüntüleri yer alıyor. 

40 ayrı varyantın tespit edildiği Çin'de sadece dün kıyı kenti Xiamen'de 5 milyondan fazla kişiye test uygulandı. Ancak Pekin'den gelen emre göre, PCR testi sadece insanları değil hayvanları da kapsıyor. 

Buna göre balıkçılar avlanmayı tamamlayıp limana döndüklerinde, 'deniz ürünlerinin denetlenmesi' kapsamında sondaj yöntemiyle rastgele seçtikleri balıklara PCR testi uygulayıp bu canlıların koronavirüs taşıyıp taşımadığını ölçüyor. 

Deniz organizmalarının koronavirüsle bağlantılı olabileceğine dair haberler Çin medyasında sık sık yayınlanıyor. Deniz ürünlerinin virüse ev sahipliği yapma olasığılı düşük olsa da Çin'deki salgınların çoğu liman işçileri, soğuk zincir çalışanları ve deniz ürünleri pazarlarında görev alanlarla bağlantılı. 

2020 Haziran'ında devlet medyası, ithal somon balıklarını dilimlemede kullanılan kesme tahtalarında virüs tespit edildiğini bildirmiş bu durum tüm ülkede somon ithalatının durmasına yol açmıştı. 

Balık, yengeç ve su aygırına PCR testi uygulanan Çin'de cinnet ortamının ne düzeye erişeceği şimdilik meçhûl. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading