Bu bitki kanseri yüzde 65 oranında azaltıyor! İşte kemoterapi yan etkilerini de azaltan o mucize bitki!
Çoğu kanser vakası ne yazık ki önlenebilir değil ancak sağlıklı bir yaşam tarzı ile hastalığın seyri değiştirilebiliyor. Bu noktada bir gıda maddesi var ki kanser hücrelerinin yüzde 65'ini üç gün içinde öldürebilme gücüne sahip. Kandaki oksijen seviyesini artıran buğday çimi, kemoterapi sürecinde de çok büyük görev üstleniyor.

Kanserle mücadelede beslenmenin rolü nedir? Kanserli hücrelerle mücadelede eden buğday çiminin sağlık için faydaları nelerdir? İşte cevaplar...
Sıradan buğday bitkisinin genç hali olan buğday çimi, geniş kapsamlı sağlık etkileri nedeniyle son yıllarda büyük ilgi görüyor. Yıllardır çiftçiler tarafından hayvan yemi olarak kullanılan bu bitki, içerdiği vitamin, mineral, protein ve antioksidanlardan dolayı onu süper bir gıda haline getiriyor.
BUĞDAY ÇİMİ ANTİKANSER ÖZELLİKTE
Uzmanlar, bağışıklığı iyileştiren ve kolesterolü düşüren buğday çiminin antikanser özelliklere sahip olduğuna işaret ediyor.
Glutatyon, C vitamini ve E vitamini içeren bu bitki bir kez tüketildiğinde, antioksidanlar vücuttaki serbest radikalleri engelliyor ve oksidatif stres seviyelerini azaltarak onlara kanserin önlüyor.
KANDAKİ OKSİJENİ ARTIRIYOR
Yapılan araştırmalar sonucu bilim adamları, buğday çiminin kanda oksijen taşıyan protein olan hemoglobine benzer bir yapıya sahip olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma kapsamında lösemi hücrelerinin ölümünün sırasıyla 24, 48 ve 72 saat boyunca buğday çimine maruz kaldıktan sonra zamanla arttığını gösterdi. Bu mucize bitkinin ayrıca tedaviden sonraki üç gün içinde lösemi hücrelerinin sayısını yüzde 65'e kadar azalttığı belirlendi.
KEMOTERAPİ SÜRECİNİ DESTEKLİYOR
Buğday çimi kanser hücrelerinin büyümesini önleme potansiyelinin yanı sıra kanser tedavisinde de faydalı olabiliyor. Bitki, kemoterapi tedavisinin etkinliğini artırabilme ve yan etkilerini azaltma gücüne sahip.
EN BARİZ YAN ETKİSİ MİDE BULANTISI
Tabi bazı kişilerin buğday çiminin yan etkilerine maruz kalabilmesi de mümkün. Bu yan etkiler arasında mide bulantısı ve yutma güçlüğü gibi semptomlar yer alıyor.
Buğday çimi çiğ olarak yenebildiği gibi kapsül şeklinde de tüketilebiliyor. En yaygın kullanım şekli ise smoothie ve meyve suları gibi içeceklere eklendiği toz hali...