Çapı 5 milimetreden küçük olan plastiklere mikroplastik parçacıklar adı veriliyor. Tek kullanımlık plastiklerden salınan bu maddeler etrafımızdaki havaya, suya ve gıdalara karışabilme özelliğine sahip. Biyolojik olarak parçalanmayan bu moleküller çevrede birikiyor ve besin zinciri yoluyla onları tüketir hale geliyoruz.
American Chemical Society'e göre, mikroplastikler insan vücuduna ağız, burun ve dış dünyayla teması olan diğer boşluklardan da girebiliyor. Pekin'den uzmanlar ise mikroplastiklerin kalbe ulaşıp ulaşmadığını araştırmak istedi.
Sonbahar ve kış aylarında çocuğunuza sakın bunları yedirmeyin! Bağışıklık sistemini... Pandemi ergenleri vurdu! Beyinlerindeki garip değişim bilim insanlarını bile şaşırttıKALP AMELİYATI OLAN HASTALAR İNCELENDİ
Kalp ameliyatı geçiren 15 hastadan alınan doku örnekleri incelendi. Ameliyat öncesi ve sonrası hastaların yarısından alınan kan örnekleri de analiz edildi. Hastaların kalplerinin çeşitli yerlerinden doku örnekleri alındı. Araştırmacılar çeşitli vücut boşlukları yoluyla dış ortamla doğrudan temas halinde olan insanların akciğerlerinde, plasentasında ve dışkısında mikroplastikler tespit edildiğini keşfetti.
Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldıDOKUZ TÜR MİKROPLASTİK BULUNDU
Mikroplastiklerin dağılımı tüm doku örneklerinde aynı değildi. Ancak beş doku türünde dokuz tür mikroplastik bulundu. Plastik parçacıkların maksimum çapı 469 mikrometreydi. (Bir mikrometre, metrenin milyonda birine eşit.)
Jinekologların hamilelere yeni tavsiyesi! Folik asit depolarını tıka basa dolduruyor Bu hastalığa karşı antibiyotik kullanan yandı! Anında hastanelik ediyorMİKROPLASTİKLER AMELİYAT ÖNCESİ FARKLIYDI
Kan örneklerinde de dokuz tür mikroplastik de tespit edildi. Bu durumda maksimum çap 184 mikrometre idi. Bununla birlikte, mikroplastiklerin tipi ve çaplarının kalp ameliyatından önce ve sonra değiştiği gösterildi.
Araştırmacılara göre canlı organizmalarda mikroplastiklerin tespiti endişe verici. Bu maddelerin kalp dokularına nasıl girdiğini ve bunların kalp ameliyatından sonra uzun vadeli potansiyel etkilerinin ne olduğunu araştırmak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.
Yapılan araştırmalara göre mikroplastikler bilişsel gelişim bozukluklarının ortaya çıkmasında etkili olabiliyor. Bu maddeler obezite ve kanser gibi önemli hastalıkların oluşmasına yol açabilirken doğumlarda kusurların ve üreme sorunlarının oluşmasında rol oynayabiliyor.