Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu besini yiyenin sırtı yere gelmez! İşte dünyanın en sağlıklı ürünü

Bu besini yiyenin sırtı yere gelmez! İşte dünyanın en sağlıklı ürünü

Sağlıklı beslenmek isteyenler, gün içerisinde kendilerini zinde ve formda tutacak besin arayışına giriyor. Aşağıda sıralayacağımız besinler, vücudu baştan sona yenilemenin yanında hem hastalıklardan koruyor hem de kişiyi zinde tutuyor. İşte birbirinden faydalı o besinler...

Sağlık

23.01.2024, 19:10

Sağlıklı beslenmek isteyenler için vücudu tamamen yenileyen, zinde ve uyanık tutan besinleri sizler için listeledik. Hangi besinler ne kadar kullanılmalı? Hangi besinlerin vücuda katkısı fazla? 

KIRMIZI ÇAY: Bir poşet

Antioksidandır, kronik ve gelişme aşamasındaki hastalıklardan korur, kalsiyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir.

MUZ: Bir orta boy

Kalbi koruyan potasyum için kusursuz bir kaynaktır.

AHUDUDU: Bir kap

Sağlıklı hücrelerin ölümüne karşı koyar, kalp sağlığına destek olur, obeziteye karşı etkilidir.

PORTAKAL: Bir büyük boy

Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için birebirdir ve eşsiz bir C vitamini kaynağıdır. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmede yardımcıdır.

KİVİ: Bir adet

Portakaldan bile daha fazla C vitamini sağlar, E vitamini kaynağıdır ve antioksidan koruma sağlar. Ayrıca potasyum, magnezyum ve çinko açısından da zengindir.

NAR: Bir kap nar tanesi

C vitamini ve potasyum açısından diğer tüm meyvelerden üstündür. Ayrıca diğer meyvelere göre daha az kalori taşır. Her gün yenen nar, kanser riskini azaltır.

DOMATES: Bir orta boy

Besleyici bir enerji deposudur. Kansere karşı en etkili silahlara sahiptir. Yüksek antioksidan özelliği ile hücrelerdeki DNA'yı korumaya yardım eder. Kanserojen maddelere karşı koyan enzimleri de güçlendirir.

CEVİZ: Yarım kap

Her 28 gramında 4 gram protein taşır. Kalp sağlığına faydalıdır. Kilo kontrolünde etkilidir. Kanserle savaşta yardımcıdır. Bazı bilimsel çalışmalar beyni koruduğunu göstermektedir.

YOĞURT: 200 gram

Geleneksel yoğurt, kalsiyum, potasyum, protein açısından eşsizdir. İçindeki proteinler bağırsağı düzenleyen faydalı bakterileri güçlendirir, bağışıklığı destekler. A, D, E ve K vitaminleri içerir.

TAM BUĞDAY EKMEĞİ: Bir dilim

İçinde bulunan lifler kolon kanseri riskini yüzde 40 azaltır, sindirim sisteminin sağlığını korur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading