Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu bal öldürebiliyor! Karadeniz Bölgesi'nde yetişen şifa kaynağı deli bal 1 çay kaşığından fazla tüketilmemeli!

Bu bal öldürebiliyor! Karadeniz Bölgesi'nde yetişen şifa kaynağı deli bal 1 çay kaşığından fazla tüketilmemeli!

Karadeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişen orman gülü çiçeği, zehirli ama bir o kadar da faydalı olan deli balın kaynağı. Mide ağrısı, şeker hastalığı ve tansiyona iyi geldiğine inanılan bu balın günde 1 çay kaşığından fazla tüketilmesi ise ölümcül sonuçlar doğuruyor. Deli bal zehirlenmesinde kişinin kalbi yavaşlıyor ve tansiyonu düşmeye başlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:40

Deli bal nedir? Deli balın faydaları nelerdir? Deli bal nasıl tüketilmeli? Deli balın yan etkileri nelerdir? İşte cevaplar...

Balın her türü tam bir şifa kaynağı. Hastalıkları tedavi edici özelliği ile sık tüketilen besinlerden olan bal, çocukların da en sevdiği yiyeceklerden. Ancak Karadeniz sahil kesiminde daha çok üretimi yapılan bir bal var ki, fazla tüketilmesi durumunda ölümcül olabiliyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

HALK ARASINDA DANA KATİLİ ADIYLA ANILIYOR

Arıların, yılda sadece 15-20 gün çiçek açan orman gülünden nektar almasıyla elde edilen balın adı Deli Bal. Bu bitkinin yaprakları ve  çiçekleri zehirli olduğu için yöre insanı tarafından kuzu katili, dana katili, tuttan bal ya da acı bal olarak da adlandırılabiliyor.

Kastamonu'nun Çatalzeytin, İnebolu, Abana, Bozkurt, Doğanyurt, Cide, Küre ilçelerinin yanı sıra Azdavay ve Şenpazar ilçelerinin bir bölümünde deli bal üretimi yapılıyor.

O hastalık dünyayı ters döndürüyor! 15 saniye sürse de hayatı... Haberi Görüntüle

MİDE AĞRISINA VE BRONŞİTE İYİ GELİYOR

Tıpta alternatif bir tedavi yöntemi olarak kullanılan deli bal, mide ağrılarına, şeker hastalığına ve tansiyon hastalığına iyi geliyor. Boğaz ağrısı ve iltihabı ve kronik bronşite karşı da çok etkili.

Kanserden korunmak için bu çayı için! Beş tür kanseri önlüyor Haberi Görüntüle

EN FAZLA 1 ÇAY KAŞIĞI TÜKETİLMELİ

Bu balın tüketiminde ise çok dikkatli olunması lazım. Çünkü fazla tüketilmesi zehirlenmeye yol açıyor. Günde en fazla 1 çay kaşığı kadar tüketilmesi önerilen deli bal fazla yendiğinde kalpte yavaşlama ve tansiyonda düşmeye yol açıyor. Bu balın sebep olduğu zehirlenmeler sonucu hayatını kaybedenler bile var.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BAŞ AĞRISI VE BİLİNÇ KAYBINA DİKKAT!

Kalp ritmi bozukluğu, boğazda yanma, bulantı, kusma, ağız ve burunda kaşınma, bulanık görme veya geçici körlük, baş ağrısı ve dönmesi, ishal, bilinç kaybı gibi belirtiler deli bal zehirlenmesi yaşandığını gösteriyor. Bu etkiler 1-1,5 saat içinde görülmeye başlanıyor. Bu tarz bir durumda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmakta yarar var.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading