Yandex Metrica
Bu alışkanlıklar sizi hastalıktan koruyacak! İşte 9 basit öneri

Bu alışkanlıklar sizi hastalıktan koruyacak! İşte 9 basit öneri

Hava sıcaklıkları bahar aylarının gelmesiyle çok değişken hale gelmeye başladı. Ne giyeceğini bilemeyen insanlar bu dönemde sık sık hasta oluyor. Peki çevrenizde hem dışarda vakit geçirip hem de hiç hasta olmayan insanlar var mı? Bu insanların sırrı nedir hiç düşündünüz mü?

Sağlık

23.01.2024, 20:35

Hava sıcaklıkların en karışık olduğu dönem bahar ayları. Sıcak güneşe aldanıp ince giyinenler sert bir rüzgarın esmesiyle üşütüp hasta olabiliyor.  

Bağışıklık sistemi düşük olan insanlar bu havalarda sık sık hasta olurken sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyen bazı kişiler herhangi bir rahatsızlık yaşamıyor. Peki nasıl? Aslında cevabı yukarda verdik. Sağlıklı yaşam tarzı insanları hastalıklara karşı koruyan ilk ve en önemli unsur. 9 alışkanlık var ki, bunları benimseyenler sanıyoruz istese de hasta olmaz.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ÇOK SU İÇİYORLAR

Uzmanlar vücudun temel ihtiyaçlarını karşılamak için günde sekiz bardak su içilmesi gerektiğini söylüyor. Yeterince içtiğimizde, vücut harekete geçmek ve hastalığa karşı savaşmak için ihtiyaç duyduğu yakıtı alıyor. Aksi durumda ise, vücudumuzdaki sistemlerin düzgün çalışması sekteye uğruyor. 

Çocuklar burun kıvırıyor ancak faydası kanıtlandı! Felçten koruyor, sindirimi kolaylaştırıyor Haberi Görüntüle

Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil çayı zayıflatır mı? Hamileyken karanfil yemek... Haberi Görüntüle

GRİP AŞISI OLUYORLAR

Birçok insan gribi hafife alıyor ama ne yazık ki her yıl azımsanmayacak sayıda insan gripten dolayı hayatını kaybedebiliyor. Hasta olmak istemeyen kişiler de sonbahar aylarında mutlaka aşılarını oluyor. 

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı Haberi Görüntüle

YETERİNCE UYUYORLAR

Almanya'dan araştırmacılar, bağışıklık sisteminin siz uyurken hastalığa neden olan patojenlere karşı koruma potansiyeli var. 
Kötü ve yetersiz uyku ise genel olarak kiloyu ve ruh halini etkiliyor, bunama gibi kronik hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Yani kışın her gün 8 saat uyuyan kişiler hastalıklara savaş açmış oluyor. 

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

EL HAVLULARINI SIK DEĞİŞTİRİYORLAR

Herkese yemekten önce, tuvalete gittikten sonra veya genel olarak gün boyunca hastalık kapmaması için ellerini yıkamasının önemi öğretilmiştir. Havlular ise evdeki en korkunç hastalık yayıcılarıdır. El havlularından bakterilere maruz kalmak, cilt enfeksiyonları, sindirim sistemleri ve diğer iç sistemlerde hasar ve ateşli hastalıklarla enfeksiyon dahil olmak üzere çok sayıda semptoma neden olabilir.

Kolonoskopi tarihe mi karışıyor? Basit bir kan testi o ölümcül... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

EGZERSİZ YAPIYORLAR

Egzersiz, özellikle yaşlandıkça, bağışıklık sisteminin gücünde çok önemli bir rol oynuyor. T ve B hücrelerinin üretimi yaşla birlikte azalıyor ve vücudumuzu dış ve iç tehditlere daha fazla maruz bırakıyor. Çalışmalar orta ve şiddetli fiziksel aktivitenin soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları riskini azalttığını gösteriyor. 

Hadis-i Şerif'te de adı geçiyor! Faydaları saymakla bitmiyor! Bu tohum... Haberi Görüntüle

SOSYALLEŞİYORLAR

Yapılan araştırmalar, sağlığınız için çoğu zaman arkadaşlarla olan ilişkilerin aile ile olan ilişkilerden daha önemli olduğunu gösteriyor. Hatta bazı çalışmalar, insanların arkadaşlıklarının krizde olduğunu bildirdiklerinde daha da hastalandıklarını ortaya koyuyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SICAK GIDALAR TÜKETİYORLAR

Sıcak içecek ve yiyecekler tüketmek vücudun kış hastalıklarıyla baş etmesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Bunlar sadece vücudunuzu ısıtmakla kalmaz, aynı zamanda kan dolaşımını ve genel olarak vücudu uyarır. Kendinizi tarçınlı sıcak bir çay veya bir fincan sıcak çikolata ile ödüllendirmekten çekinmeyin.

Bilim insanlarına göre sadakatsizlik genetik! Bu geni taşıyanlar daha kolay... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SAĞLIKLI BESLENİYORLAR

Meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, fasulye ve kuruyemişler vücudun vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zenginleşmesine yardımcı olur. Yoğurt, tatlı patates ve kabak gibi portakallı sebzeler gibi sindirim sistemi ve bağırsakların  aktivitesini artıran besinler, çeşitli kış hastalıklarıyla mücadelede etkili bir araç.

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? İşte yaptığınız beş hata! Bunları terkeden... Haberi Görüntüle

OLUMLU DÜŞÜNÜRLER

İyiye daha çok, kötüye daha az odaklanmaya çalışırsanız, daha uzun yıllar yaşayabilir ve daha sağlıklı ve mutlu yaşayabilirsiniz. Ruh sağlığı genel sağlık üzerinde büyük bir etkiye sahip

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading