Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu 3 gıda görme kaybına yol açabilir! İşlenmiş et, şeker ve kızartma göz sağlığını olumsuz etkiliyor!

Bu 3 gıda görme kaybına yol açabilir! İşlenmiş et, şeker ve kızartma göz sağlığını olumsuz etkiliyor!

Yediğimiz içtiğimiz her şey bizi doyurmanın yanında sağlığımıza fayda ya da zarar verebiliyor. Gün içinde tüketilen bazı gıdalar ise göz sağlığını etkileyebiliyor. Uzmanlara göre beslenmede 3 grup gıda, görme kaybına bile yol açabilir.

Sağlık

13.03.2024, 01:20

Bazı gıdalar vardır zararlı olduğunu bildiğimiz halde durmadan yemek isteriz. İşte bu tarz katkı maddeli ve paketlenmiş besin maddeleri aslında sağlığa sodt değil düşman. Hem de bu, sadece dış organlara yönelik bir zarar da değil. 

Yediğimiz şeyler gözlerimizi bile etkiliyor. Nasıl ki havuç tüketildiğinde göz sağlığı gelişiyorsa, zararlı besinler de görme yeteneğinde bazı hasarlar bırakabiliyor. 

Virüsler hayvanlardan insanlara bulaşıyor sanıyorduk! Meğer durum tam tersiymiş! Araştırmada... Haberi Görüntüle

İŞLENMİŞ ETLER

Bu noktada işlenmiş etler ilk sırada yer alıyor. Tadı mükemel olan işlenmiş etler yüksek miktarda tuz içeriyor. Yani yüksek tansiyonu olanlar için riskli. 
Üstelik bu sadece kalp sağlığınız için değil, gözler için de kötü. Aşırı tuzlu beslenmek gözlerinize kan sağlayan küçük, hassas kan damarlarına da zarar verebilir. Retina olarak da bilinen gözün arkasındaki ışığa duyarlı dokudaki bu hasar gözde kanamaya, bulanık görme ve tam görme kaybına yol açabiliyor.

Havadaki toksik maddeler çocukları tehdit ediyor! Farklı türdeki maddelerin birleşimi... Haberi Görüntüle

FAZLA ŞEKER TÜKETİMİ

Limonata ve spor içecekleri gibi şekerli içecekler de aynı tuz gibi zararlı. Aşırı şeker tüketimi diyabetin gözün arkasına zarar veren bir komplikasyonu olan retinopatiye sebep olabiliyor. 

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

KIZARTMALAR

Gözler için risk unsuru olan yiyeceklerden bir diğeri ise kızartmalar. Kızarmış yiyecekler, artan trans yağ kullanımı nedeniyle kandaki kötü kolesterol seviyesini yükseltiyor. Kolesterol, felç, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet dahil olmak üzere hastalıklara neden olabiliyor. Bu tarz gıdalar ayrıca diyabetik retinopatiye yol açabilen iltihaplanma riskini de arttırıyor.

Uzmanlar özellikle göz sağlığını korumak için dolmalık biber, domates ve narenciye gibi meyve ve sebze yenmesini tavsiye ediyor. Yukarda sayılan üç besinden yüksek miktarda yemek görme kaybı riskinizi artırabilirken, sağlıklı bir diyet şeklini benimsemek hem göz hem de genel sağlığı en iyi şekilde koruyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading