Yandex Metrica

Bu 2 vitamini aynı anda almayın! C vitamini, B12'den en az 2 saat sonra içilmeli!

Bu 2 vitamini aynı anda almayın! C vitamini, B12'den en az 2 saat sonra içilmeli!

Soğuk havalarda hastalık riskini en aza indirmek için alınan vitamin takviyelerini kullanış şekli de büyük önem taşıyor. Uzmanlar özellikle C vitamini ve B12'nin en az 2 saat arayla alınması gerektiğini dile getiriyor. Aynı anla tüketilmesi, bu takviyelerin bazı faydalarını azaltma etkisi gösteriyor.

Sağlık

02.03.2024, 21:13

Birçok insan , özellikle kış aylarında hasta olmamak için vitamin takviyelerine güveniyor. C ve B12 ise bu noktada en önde gelen 2 vitamin.

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

C VE B12 VİTAMİNLERİNİN İŞLEVİ NEDİR?

C vitamini, hücreleri korumaya ve sağlıklı tutmaya yardımcı olur, sağlıklı bir cilt, kan damarları, kemikler ve kıkırdak bakımını sağlar, yaraların iyileşmesine etkiliyken B12 vitamini ise kırmızı kan hücreleri ve DNA oluşturmak için gereklidir. 

Söz konusu 2 vitamini aynı anda almamak gerekiyor. Böyle bir durumda B12 vitamini takviyesinin etkileri yok olabiliyor. Uzmanlar, B12 vitamini takviyesi aldıktan en az iki saat sonra C vitamini alınmasını öneriyor.

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

B12 EMİLİMİNİ NELER AZALTIR?

B12 takviyesinin emilimini azaltabilecek birkaç faktör daha var. Aşırı alkol alımı da bu vitaminin emilimini azaltabilir. Kadınlık hormonlarını içeren haplar da kandaki B12 vitamini seviyelerini azaltabilir.

Ayrıca sürekli olarak verilen yüksek dozlarda folik asit de kandaki B12 vitaminini azaltabilir veya B12 ve folik asit eksikliği sonucu oluşan bir Anemi tipine yol açabilir. 

B12 vitamini balık, tereyağı, özel olarak güçlendirilmiş gıdalarda ve bazı maya ekstraktlarında da bulunabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading