Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bluetooth kulaklıklar sağlığa zararlı! Yaydıkları elektromanyetik dalgalar beyni olumsuz etkiliyor!

Bluetooth kulaklıklar sağlığa zararlı! Yaydıkları elektromanyetik dalgalar beyni olumsuz etkiliyor!

Kullanımı pratik olduğu için tercih edilen Bluetooth kulaklıklar sağlığa çok zararlı. Bu kulaklıklar, yaydıkları radyasyon ve elektromanyetik dalgalar nedeniyle birçok sağlık sorununa neden oluyor. Bilgisayar ve cep telefonları da bu konuda hiç masum değil.

Sağlık

19.03.2024, 08:00

Bluetooth kulaklıklar zararlı mı? Bluetooth kulaklıkların zararları nelerdir? İşte cevaplar...

Teknolojinin gelişmesiyle neredeyse her elektronik cihaz dokunmatik oldu, bazı cihazlarda ise kablolar yok olmaya başladı. Özellikle bluetooth teknolojisi kulaklıklarda sıklıkla kullanılıyor. Kullanım kolaylığı sebebiyle artık çoğu insan bluetooth kulaklıkları tercih ediyor.

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU SAĞLIĞI ETKİLİYOR

Radyasyon yayan bu gibi cihazlar, uzun süre kullanılması durumunda sağlık problemlerine yol açıyor. Çünkü Bluetooth kulaklıklar kullanıldıklarında, radyo frekanslı ışınım adı verilen berlirli bir tür iyonlaşmamış elektromanyetik alan yayar. Aynı durum bilgisayarlar, cep telefonları ve hatta mikrodalga fırınlar için de geçerli. 

2011 yılında Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı bu tür radyasyonun insanlarda kansere yol açabilecek bir çeşit olarak sınıflandırdı. Bu sınıflandırma cep telefonu kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan bir tür beyin kanserine dayanarak yapıldı. 2018 yılında ise benzer şekilde cep telefonlarındaki 2G ve 3G teknolojilerinin kansere neden olabileceği tespit edildi.

Kıl dönmesi yüzünden canından oluyordu! Uzmanlar uyarıyor: Batıkları evde çıkarmaya... Haberi Görüntüle

BLUETOOTH KULAKLIKLAR BEYNE ZARARLI

Elektromanyetik dalgalara fazla maruz kalmak, kanserin yanı sıra genetik bozukluklara, nörolojik sorunlara, öğrenme ve hafıza eksikliklerine, üreme sorunları gibi başka birçok sağlık sorununa da neden oluyor.

Bu risklere karşı bireysel bazda bazı önlemler alınabilir. 
Uzun süre telefon görüşmesi yapılacaksa telefonun hoparlör özelliğini kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Gelişim çağında olan çocuklar radyasyona karşı daha savunmasız olduğu için onları korumak daha da önemli.

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

TELEFON SİNYALİ ZAYIFSA RADYASYON FAZLADIR

Uzmanlar, cep telefonunun kişiden yaklaşık 25 santimetre uzakta durması gerektiğini ve sadece güçlü sinyaller varken kullanılması gerektiğini belirtiyor. Telefon sinyali zayıf olduğunda daha fazla radyasyon yaydığı unutulmamalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading