Yandex Metrica

Biz duymasak da uykudayken beynimiz seslere tepki veriyor! Bu yöntemle hafızayı geliştirmek mümkün

Biz duymasak da uykudayken beynimiz seslere tepki veriyor! Bu yöntemle hafızayı geliştirmek mümkün

Uyku sırasında çoğu sesi duymayız. Ancak biz derin şekilde uyurken beynimiz çalışmaya ve uyaranlara karşı tepki vermeye devam ediyor. Yeni yapılan bir araştırma, beynin uyku esnasında maruz kaldığı sesin hafıza üzerinde büyük bir etkisi olduğunu ortaya koyuyor.

Sağlık

19.03.2024, 17:56

Günün yorgunluğunu attığımız uyku  sırasında vücudumuz dinlenirken organlar arka planda çalışmayı sürdürüyor. Biz her ne kadar rüyalar alemine dalsak ve çevredeki sesleri duyamasak da özellikle beynimiz tüm hızıyla çalışmaya devam ediyor. 

Yeni yapılan bir araştırma, beynin uyku sırasında sese verdiği tepkinin çok önemli olduğunu ve uyanıkken neredeyse beyni yansıttığını ortaya koydu. 

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

BEYİN UYKUDAYKEN SESE TEPKİ VERİYOR

Hasta yataklarının yanına, hastalar uyanıkken ve uyurken söz ve müzik çalan hoparlörler kuruldu. Yedi yılı aşkın bir süre, araştırmacılar 700'den fazla bireysel beyin hücresinden alınan verileri topladı. Birincil işitsel korteksteki nöronların uyku sırasında en çok tepki verenler olduğunu, ancak dikkati ve beklentiyi kontrol eden yüksek beyin bölgelerinden gelen yanıtın azaldığını buldular.

Çalışma, uyanık durumda meydana gelen ve sesi işlemek için beynin diğer bölümlerinden gelen nöral geri bildirimi gösteren alfa-beta dalgalarının zayıflamasının uyku sırasında eksik olduğunu buldu.

Bulgular, araştırmacıların uyku sırasında hafızayı geliştirmek için sesi nasıl kullanacaklarını ve komadaki veya anestezi altındaki insanlar da dahil olmak üzere bilinçsiz insanların işitsel bilgileri ne kadar işleyebileceğini anlamalarına yardımcı olabilir.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading