Bırakın çocuklar toprağa dokunsun! Doğayı keşfetme imkanı bulan çocuk bahçe işleri sayesinde sağlıklı büyüyor!
Teknoloji kullanımının arttığı günümüzde çocukların ekranla olan bağlantısı da korkunç boyutlara ulaştı. Televizyon, telefon ve tabletlerden her türlü içeriğe maruz kalan çocuklarda şiddete eğilimi de artmış durumda. Bunun önüne geçmenin en kolay yolu ise doğada vakit geçirmek. Peki bahçe işleri çocuğun ruh sağlığını nasıl etkiliyor?

Bahçe işleri çocukların gelişimi üzerinde nasıl bir etkiye sahip? Bahçede vakit geçirmek depresyonu önler mi? İşte cevaplar...
Doğada vakit geçirmek, toprakle temas etmek, bir çiçeği toprakla buluşturmak, bitkileri sulamak... İlk bakıldığında sadece bir iş olarak görülen bahçecilik aslında en basit terapi yöntemi.
Günün çoğu vaktinde gözlerini ekrana diken çocukların bu durumdan kurtulmaları için hayata geçirilebilecek bir aktivite olarak da görülebilen bahçe işleri, çocukların zihnini ve bedenini olumlu yönde etkileyebilir.
ÇOCUKLARA KEŞİF İMKANI SUNAR
Ebeveynlerin yoğun iş hayatından çok etkilenen çocukların ruh sağlığı, bahçe işleri ile ilgisi sağlanarak düzeltilebilir. Her gün düzenli olarak parka götürmekten ziyade, varsa evin arka bahçesini düzenleme işi, çocuklara hem yeni şeyler öğretir hem de keşfetmelerine yardımcı olur.
EKİP ÇALIŞMASINI ÖĞRETİR
Yapılacak bahçe etkinlikleri, başkalarının katılmasına izin verecek bir grup etkinliğine de dönüştürülebilir. Bu şekilde çocuk başkalarıyla daha iyi bir bağlantı kurabilir. Bahçecilik, ekip olarak çalışmak için mükemmel bir imkan sunar.
STRESLE BAŞA ÇIKMAYA YARDIMCI OLUR
Birçok çalışma, yeşilliklerde bulunmanın zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilediğini gösterir. Yeşilliklerle çevrili olmak, sadece endişe seviyelerini getirmekle kalmaz aynı zamanda stresle başa çıkmak için eşsiz bir araçtır.
DOĞAYI TANIMAYA İMKAN SAĞLAR
Çocuklara doğayı öğretirken bahçıvanlıktan daha iyi bir seçenek yok. Çünkü orada birçok tür ve bitki var. Bunları öğrenmek ise çocuğun büyümesine destek olur.
YETİŞKİNLİKTEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRİR
Çocuk büyüyüp akademik kariyerini sürdürürken birden fazla faaliyette bulunacak. Ancak bu aktivitelerin çoğu çocuğun beynine bir amaç duygusu aşılayamayacaktır. İşte bahçıvanlık ile çocuklar, kendilerine yardımcı olacak çeşitli beceriler geliştirebilirler