Sağlıkla oynayan en kötü alışkanlıklardan olan alkol dünya genelinde aldı başını gidiyor.
Avrupa bu konuda başı çekiyor.
Kişi başına yıllık ortalama 9,2 litre alkol tüketen Avrupalılar, dünyanın en çok içenleri arasında yer alıyor.
Jinekologların hamilelere yeni tavsiyesi! Folik asit depolarını tıka basa dolduruyorAVRUPA SU GİBİ ALKOL İÇİYOR
Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa yetkilisi Dr. Goden Galea 2019'a dair son verilere dayanarak şu açıklamayı yaptı:
"Avrupa bölgesi, dünya çapında en yüksek düzeyde alkol tüketimi ve buna bağlı zararlı etkiler açısından bir rekora sahip olmaya devam ediyor."
Soğuk algınlığı durumunda saunaya giderseniz ne olur? Sadece ağrı kesiyor sanıyorduk! Aspirinin bugüne kadar hiç bilinmeyen faydası...AMERİKA İKİNCİ SIRADA
Haziran ayında yayınlanan küresel alkol tüketimine ilişkin son rapora göre, yılda ortalama 7,5 litre alkol tüketimiyle Amerika kıtasında yaşayanlar ise ikinci sırada yer alıyor.
Erkekler Avrupa'da yılda ortalama 14,9 litre ile en fazla alkol tüketen grup.
Kadınlar ise yılda 4 litre alkol alıyor.
Lezzeti güzel, şifası bol bir meyve: İncir! İncirin faydaları nelerdir?...HER YIL 2.6 MİLYON KİŞİYİ ÖLDÜRÜYOR
Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'da her yıl yaklaşık 800 bin ölüm alkol sebebiyle gerçekleşiyor.
Çünkü bu alışkanlık kalp-damar hastalıkları, kanser, diyabet, kronik solunum yolu hastalıkları gibi bulaşıcı olmayan birçok hastalığa neden oluyor.
Alkol, dünya çapında ise her yıl 2,6 milyon insanı öldürüyor.
Bu rakamlar aslında geçmişte yayınlanan alkolü az miktarda içmenin sağlıklı olduğu tezini çürütüyor.
Beslenme uzmanı kolorektal kanserden koruyan içeceği açıkladı! Her gün içen... İşte en zor tespit edilen kanser türü! 4 belirtiye dikkat"ALKOL HASTALIKTAN KORUR" EFSANESİ ÇÜRÜDÜ
Yeni yapılan bir araştırma da yıllardır duyduğumuz, ölçülü içki içmenin yaşamı uzatabileceği ve kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltabileceği yönündeki geleneksel inanışı sarsıyor.
Bilim adamı Tim Stockwell ve ekibi, insanları zaman içinde takip eden ve içki içme alışkanlıkları ile yaşam süresi arasındaki ilişkiyi araştıran 107 yayınlanmış çalışmayı inceledi.
Orta düzeyde içki içenlerin (yani haftada bir ila günde iki içki), içmeyenlere kıyasla çalışma süresi boyunca ölüm riskinin yüzde 14 daha düşük olduğu görüldü.
Ancak çalışmaların daha yakından incelenmesi farklı bir hikayeyi ortaya çıkardı.
Stockwell'e göre yüksek kaliteli çalışmalar alkolün her şekilde zararlı; düşük kaliteli araştırmaların ise alkolün sözde yararlı olduğunu ortaya koyuyor.
Bunları her gün yiyenlerin vay haline! Kalpten götürüyor Şok edici çalışma: Video oyunları zihinsel ve ruhsal mutluluğu...ALKOL MEŞRULAŞTIRILMAMALI
Pek çok kişi, içki içme alışkanlıklarını sosyal normlarla meşrulaştırıyor ve potansiyel zararı fark edemiyor.
Bilim adamı işte bu yüzden yetkililerin, ölçülü içki içmenin sağlığa yararları olduğu efsanesini sürdürmek yerine, alkolle bağlantılı riskleri vurgulaması gerekiyor.
Stockwell'in çürütmek istediği efsanelerden biri, kırmızı şarabın, Fransız halkının yüksek yağlı beslenmesine rağmen neden önemli ölçüde daha düşük kalp hastalığı oranlarına sahip olduğu insanışı.
Uzmana göre bu ilgi çekici yalnızca halkın hayal gücünün bir ürünü.
Pandemi ergenleri vurdu! Beyinlerindeki garip değişim bilim insanlarını bile şaşırttıKANSERE ZEMİN HAZIRLIYOR
Bilim adamı ölçülü içki içmenin yaşamı uzatmadığını, aksine bazı kanser türlerine yakalanma ihtimalini artırdığını belirtiyor.
Yorum Yaz