Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bir avuç badem, mide ve bağırsağa kalkan oluyor! Bademdeki bütirik asit, sindirim sistemini güçlendiriyor!

Bir avuç badem, mide ve bağırsağa kalkan oluyor! Bademdeki bütirik asit, sindirim sistemini güçlendiriyor!

Sindirim sisteminin sağlıklı olması bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağırsaklardaki yararlı bakterilerin gelişmesi ise sağlıklı beslenmekle doğru orantılı. Yapılan araştırmalar, bir avuç badem yemenin güçlü bir bağırsak duvarını desteklediğini ortaya koyuyor.

Sağlık

08.03.2024, 18:06

Bağırsak mikrobiyomu, genel vücut işleyişinin yanı sıra sağlıklı sindirim ve bağışıklık sistemi için çok önemli olan sayısız mikroorganizma ve bakteri içerir. Yeni yapılan bir çalışma ise, daha fazla günlük bağırsak hareketlerine neden olan, mide ve bağırsakların etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olan yiyecekleri buldu.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BADEM, BAĞIRSAKLARI DESTEKLİYOR

Bilim adamları, günlük badem yemenin, güçlü bağırsak sağlığını desteklediği bilinen Butirik asit üretimini önemli ölçüde artırdığını ortaya çıkardı. 

Mevcut çalışmadaki araştırmacılar, 87 yetişkinden oluşan bir grubu işe aldı. Herkes önerilen günlük diyet lifi miktarından daha az yedi ve sağlıksız yiyeceklerle atıştırma yaptı.

Araştırmacılar katılımcıları üç gruba ayırdı. Bir grup, diğer daha az sağlıklı atıştırmalıklar yerine günde 56 gram tam badem yedi. Başka bir grup günde 56 gram öğütülmüş badem, üçüncü kontrol grubu ise 56 gram badem kalorisi içeren bademli kekler yedi. Deney dört hafta sürdü. Araştırmacılar, bütün veya öğütülmüş badem yiyen katılımcılar arasında bütirik asit miktarının önemli ölçüde daha yüksek olduğunu buldu. 

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

BAĞIRSAK DUVARINI GÜÇLENDİRİYOR

Bütirik asit, kolon hücreleri için ana yakıt kaynağı olarak hizmet eder ve bu da bağırsak bakterilerinin gelişmesi için ideal koşullar yaratır. Güçlü bir bağırsak duvarını destekler ve besinlerin optimal emilimine neden olur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KABIZLIĞA ÇARE OLABİLİR

Ekip, yiyeceklerin bağırsaklardan geçmesi için geçen sürede gözle görülür bir fark bulamadı. Bununla birlikte, bütün badem yiyenler grubunda, diğer gruplara kıyasla haftada 1,5 kat daha fazla bağırsak hareketi gözlemlendi. Bu nedenle badem, kabızlık sorunu yaşayanlar için faydalı olabilir. Ayrıca çalışma, bütün veya öğütülmüş badem yemenin diğer besin maddelerinin emilimini iyileştirdiğini öne sürüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading