Yandex Metrica

Bilim Kurulu Üyesi İlhan, o soruya cevap verdi

Bilim Kurulu Üyesi İlhan, o soruya cevap verdi

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, son günlerde en çok merak edilen konuya açıklık getirdi. Pazar günü uygulanan kısıtlama ne zaman kalkacak?

Sağlık

23.01.2024, 17:34

Aşılama sayılarındaki yükseliş ve vaka sayılarındaki düşüşle birlikte Kovid-19 sebebiyle uygulanan kısıtlamalarda art arda esnetilmeye gidiliyor. 

Herkesin en merak ettiği bir diyer konu da pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalkıp, kalkmayacağı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, herkesin zihnini kurcalayan bu soruya yanıt verdi. 

TEMMUZ AYINDA DAHA RAHAT BİR SOSYAL ORTAM

İlhan, söz konusu kısıtlamanın kalkması için vaka sayılarının biraz daha oturması gerektiğini belirtirken, "5 binli rakamları gördük. Bu rakamlar bu şekilde devam ederse Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Temmuz başına kadar' diye ifade etmişti. Temmuza da 15 gün kaldığını düşünürsek temmuz ayında daha rahat sosyal ortamın olabileceğini öngörebiliriz şimdiden" dedi.
 

ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI DA BU AY

Prof. Dr. İlhan, üçüncü doz aşı uygulamasına ilişkin, "Üçüncü doz aşıyı pekiştirici olarak düşünmek gerekiyor, bağışıklığın daha uzun olmasını amaçlıyoruz. Önce nasıl sırayla başlandıysa nasıl önce sağlık çalışanları, 65 yaş üstü büyüklerimiz ile devam ettiyse aynı şekilde uygulanması düşünülebilir. Dünyada aşıda 9 aylık bir deneyim var. 'Ne zaman yapıldığında acaba aşı ne kadar çok etki yapıyor' bunun sonuçlarına göre bu ay içinde bu da belli olacaktır. Sağlık çalışanlarının aşılanması, 65 yaş üstü ile beraber ocak ayında başlamıştı, ikinci dozları şubatta yapıldı. Hesabı yaptığımızda temmuz-ağustos aylarında 3'üncü doz aşının da yapılmasının mümkün olacağını düşünebiliriz. Burada sıra benzer bir sıra ile gidecektir. Güz dönemi gelmeden özellikle en riskli meslek grubu olan sağlık çalışanları ve daha ileri yaştakilere yapılması ile beraber sürecin pekiştirici olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading