Yandex Metrica

Bilim insanları uyardı! Pankreas kanseri kadınlarda hızla artıyor

Bilim insanları uyardı! Pankreas kanseri kadınlarda hızla artıyor

Dünya genelinde kanser hastalıklarının yayılım oranı her geçen gün artıyor. Özellikle en ölümcül olan pankreas kanserinin artış hızı çok fazla. Yapılan araştırmalar durumun kadınlarda daha endişe verici boyutlarda olduğunu gösteriyor. Bilim insanları 55 yaşın altındaki kadınlarda pankreas kanseri vakalarının erkeklere göre çok daha fazla olduğunu gözlemledi.

Sağlık

23.03.2024, 07:26

ABD'li bilim insanları, pankreas kanserinin giderek daha fazla insanı etkilediği, ancak artış oranının kadınlarda daha hızlı olduğu konusunda uyarıyor.

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

55 YAŞIN ALTINDAKİ KADINLARDA HASTALIKTA ARTIŞ VAR

ABD nüfusunun %65'inin tıbbi geçmişini içeren bir veri tabanından alınan verilere bakan araştırmacılar, en büyük artışın 55 yaşın altındaki kadınlarda olduğu sonucuna vardı. Daha da kötüsü, hastalıktan sağkalım oranlarında yavaş ama istikrarlı bir iyileşme olsa da, bu iyileşme esas olarak erkekleri etkiliyor.

2001-2018 yılları arasında konulan kanser teşhislerini inceleyen ekip toplam 454.611 pankreas kanseri vakası belirledi. Daha sonra yıllık olay sayısını analiz ettiklerinde, her iki cinsiyette de yıldan yıla arttığını buldular. Ancak 55 yaş altı kadınlarda görülme sıklığı aynı yaştaki erkeklere göre %2,4 daha fazlaydı.  

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

2020 YILINDA 466.000 KİŞİ BU KANSER SEBEBİYLE ÖLDÜ

Pankreas midenin altında ve arkasında yer alan yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir bez. Yiyeceklerin sindiriminde ve kandaki glikozun düzenlenmesinde rol oynayan enzimleri ve hormonları salgılıyor. Bu organda görülen kanser oldukça yaygın. Dünya Kanser Araştırma Fonu, dünya çapında en yaygın hastalıklar arasında 12. sırada olduğunu belirtiyor. Öyle ki 2020 yılında dünya çapında buna bağlı 466.000 ölüm gerçekleşti.

Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine zarar vermiyor Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine... Haberi Görüntüle

PANKREAS KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hastalığın en önemli belirtileri sarılık, açıklanamayan kilo kaybı ve sırta yayılan karın ağrısı.

Uzmanlara göre pankreas kanseri gelişme riskini azaltan bazı adımlar var. Sigara içmeyi bırakmak, alkol tüketimini azaltmak, sağlıklı bir beslenme, düzenli egzersiz ve kilo kontrolü.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading