Yandex Metrica

Bilim insanları resmen açıkladı! Kanser ve tümörü silip atıyor! Kimsenin bilmediği mucize bitki

Bilim insanları resmen açıkladı! Kanser ve tümörü silip atıyor! Kimsenin bilmediği mucize bitki

Kanser tedavisi ne kadar mühimse bu hastalığa karşı önlem almak da aynı derece önem taşıyor. Sağlıklı bir beslenme şekli bu ölümcül hastalığa karşı koyabilecek en önemli silah. Ancak bilim insanları yaptıkları araştırmalarda özellikle karahindiba tüketmenin kanseri önlemede etkili olduğun sonucuna vardı. Çalışmaya göre bitkinin özü hasta olan hücrelerin büyümesini azaltıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:33

Ne yazık ki tam anlamıyla bir tedavisi bulunamamış olan kanser hastalığı her yıl binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu hastalıkta tedaviden ziyade öncesinde korunmak çok önemli. Bu yüzden de sağlıklı bir hayat tarzı benimsemek şart. Uzmanlar kansere karşı etkili olabilecek bazı gıdaların varlığından bahsederken karahindibanın özellikle altını çiziyor. 

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

KANSERLİ HÜCRELERİN BÜYÜMESİNİ YAVAŞLATIYOR

Avrupa'ya özgü bir bitki olan ancak Kuzey Yarımküre'deki ılıman bölgelerde de bulunan karahindibanın kökü, kanser önleyici bir niteliğe sahip. Yapılan bazı çalışmalarda ise, karahindiba özünün farklı organlardaki kanser hücrelerinin büyümesini azalttığı ortaya çıkarılmış durumda. 

Çalışmalar kapsamında karaciğer, kolon ve midedeki kanser büyümesini yavaşlatabilen çeşitli test tüpü çalışmaları yapıldı. Laboratuvar ortamında karahindiba kökü ekstresinin kanser hücrelerini 48 saatte yok ettiğine dair yapılan testin sonucu umut verici. Ancak daha fazla veriye ihtiyaç var. 

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

İÇİNDE A VE K VİTAMİNLERİ VAR

Uzmanlara göre karahindiba A ve K vitaminleri yönünden oldukça zengin. A vitamini loş ışıkta görüşü iyileştirirken bağışıklık sistemini de büyük oranda gülendiriyor. K vitamini ise yaraları iyileştirme ve kanın pıhtılaşması konusunda oldukça büyük bir öneme sahip. K vitaminin aynı zamanda kemikleri sağlıklı tutmaya yardımcı oluyor. 

Güçlü bir idrar söktürücü olan karahindiba müshil etkisi yaratan bir yapıya da sahip. Ayrıca kalp kaslarının güçlenmesine yardımcı olurken kan şekerini dengede tutarak şeker hastalığı tedavisinde yardımcı olarak kullanılabiliyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUYOR

Cilt için de bazı faydaları var. Egzama, sedef ve sivilce gibi cilt sorunlarında karahindiba bitkisinden faydalanılabilir. Aynı zamanda vücutta su tutulmasını azaltarak zayıflamaya da yardımcı olur.

Tek başına tüketildiğinde ağza acılık veren karahindibanın, ıspanak ve pazı gibi daha hafif tada sahip olan yeşilliklerle bir araya getirilip kavurması yapılabilir. Yeşillikleri ise smoothielere eklenebilir. Bitki ayrıca kurutulmuş olarak alınıp çay şeklinde de tüketilebilir. 

Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor!  Osman Müftüoğlu da öneriyor Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor! Osman... Haberi Görüntüle

KARAHİNDİBANIN YAN ETKİSİ VAR MI?

Bitkinin en önemli yan etkisi alerji. Kronik olarak ishal sorunu yaşamakta olan kişilerin de bitkiyi temkinli kullanmasında fayda var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading