Yandex Metrica
SON DAKİKA
Beyaz ekmek bağımlılık yapıyor! Şeker ve kalp hastalıklarına yol açan beyaz ekmeği tüketmekten neden vazgeçemiyoruz?

Beyaz ekmek bağımlılık yapıyor! Şeker ve kalp hastalıklarına yol açan beyaz ekmeği tüketmekten neden vazgeçemiyoruz?

Beyaz ekmeğin zararları tüm uzmanları ortak paydada buluştursa da insanlar bir türlü bu lezzetten vazgeçemiyor. Çünkü ekmek özellikle açken, kokusu, görüntüsü ve çıtırlığı ile insanı adeta bağımlı hale getiriyor. Yine de beyaz ekmeğin sağlık için zararlarına bir kez yakından bakalım...

Sağlık

06.03.2024, 09:00

Beyaz ekmekten neden vazgeçemiyoruz? Beyaz ekmeğin zararları nelerdir? İşte cevaplar...

Kahvaltıların vazgeçilmezi ve yemeğin suyuna en çok yakışan yiyecek... Beyaz ekmek evlere her gün mutlaka giren bir gıda maddesi. Ancak bu, yeri başka hiçbir ekmek çeşidiyle doldurulamayan lezzet, sağlık için çok fazla olumsuz etkiye yol açıyor. 

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

BEYAZ EKMEK BAĞIMLILIK YAPIYOR

İşin ilginç kısmı, zararlarını kısmen bildiğimiz beyaz ekmekten bir türlü vazgeçemiyor oluşumuz. Çünkü lezzeti bizi cezbediyor. Beyaz ekmeğin tadı, kepek, tam buğday, çavdar ve yulaf ekmeğinden daha lezzetli. Tıpkı kola, sigara ve şeker gibi beyaz ekmek de bağımlılık yapıyor. Bu aslında karbonhidrat bağımlılığından kaynaklı bir durum. 

Erkekler mi daha erken yaşlanır yoksa kadınlar mı? Araştırmanın sonucu... Haberi Görüntüle

HİÇBİR BESLEYİCİ DEĞERİ YOK

Daha yakından inceleyecek olursak, beyaz ekmek posa, vitamin ve mineral bakımından yoksun bir besin. Çünkü yapımında kullanılan un, buğdayda bulunan tüm değerli ve sağlığa faydalı besin maddeleri atılarak elde ediliyor.

Her on çocuktan üçü ekrana bağımlı! Ekrana bakma süresi iki... Haberi Görüntüle

BAĞIRSAKLARI YIPRATIYOR

Ekmek kan şekerini yükseltme özelliği ile şeker hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Asabi bağırsak sendoromu, bağırsak kanseri, bağırsak işlev bozuklukları, hemoroid dahil pek çok bağırsak hastalıklarına neden olabiliyor. Sık ve çok ekmek tüketimi, stres durumuna ve depresyona bile neden olabiliyor.

Yunan araştırması ortaya koydu: Günün ilk sigarasını en çok onlar... Haberi Görüntüle

BEYAZ EKMEK KABIZLIK SEBEBİ

Her öğünde ekmek tüketimi alışkanlık haline getirildiği ise kişilerde koroner arter kalp damar hastalıkları, safrataşı oluşumu, eklem hastalıkları, kabızlık ve kanser gibi hastalıkların görülme ihtimali yükseliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading