Yandex Metrica
SON DAKİKA
Beslenme şekli kabızlığa sebep olabilir! Bu gıdaların yanına yaklaşmasanız iyi olur

Beslenme şekli kabızlığa sebep olabilir! Bu gıdaların yanına yaklaşmasanız iyi olur

Her insan zaman zaman kabızlık problemleri yaşıyor. Haftada 3'ten az bağırsak hareketi olarak tanımlanan bu sağlık problemi stres ve beslenme alışkanlıklarıyla doğru orantılı. İşte kabızlığa yol açan gıda maddeleri...

Sağlık

19.02.2024, 22:13

Kabızlık, insanların bağırsak hareketlerini yapmakta zorlandıkları yaygın bir sorun. Tıbbi olarak haftada üçten az bağırsak hareketi olarak tanımlanan bu durumda kişide haftada birden az bağırsak hareketi varsa, ciddi kabızlık olduğu kabul edilir.

Kabızlığa şişkinlik, gaz veya bağırsak hareketlerinden geçen ağrı semptomları eşlik edebilir. Beslenme bu durum üzerinde oldukça etkili. Kabızlığınızı önlemeye veya hafifletmeye yardımcı olmak için yiyebileceğiniz birçok yiyecek olduğu gibi, kabızlığınızı kötüleştirebilecek yiyecekler de var. 

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

MUZ

Muz, kabızlıktan kaçınılması gereken yiyecekler söz konusu olduğunda bir muammadır. Bu bir zamanlama meselesi. Çünkü olgunlaşmamış muzlar kabızlığa neden olabilir; olgun muz ise kabızlığı gidermeye yardımcıdır. Olgunlaşmamış yeşil muzlar, vücudun sindirmesi zor olabilen çok fazla nişasta içerdiğinden kabızlığa neden olur.
Muz ayrıca suyu bağırsaklardan dışkıya çeken diyet lifi içerir. Bebekler çok fazla muz yerse kabız olabilir.

Cinsel gücü artıran en etkili baharat! Regl ağrılarından da eser... Haberi Görüntüle

SAKIZ

Kısa sürede çok sayıda sakız yutarsanız nadiren de olsa sindirim sisteminiz tıkanabilir. Bu durum kabızlığa neden olacağından 5 yaşın altındaki çocuklar hiç sakız çiğnememeli çiğnerse de bitirdiğinde mutlaka atması sağlanmalı. 

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

GLÜTEN

Gluten buğday, çavdar ve arpada bulunan bir protein. Bu madde herkeste kabızlığa neden olmaz, ancak hassasiyeti veya alerjisi olan veya çölyak hastalığı adı verilen otoimmün bozukluğu olan bazı kişiler için sorun olabilir. Çölyak hastalığı olanlar, glüten içeren tüm ürünlerden kaçınmalı.

Kalp hastalığı olanlar dikkat! Ölüme yol açan hastalığa sebep olduğu... Haberi Görüntüle

BEYAZ PİRİNÇ

Beyaz pirinç kabızlığa neden olabilir. Beyaz pirinç ile kahverengi pirinç arasında büyük bir fark var. Beyaz pirincin kabuğu, kepeği ve özü çıkarıldığı için kabızlığa yol açabilir. Çünkü tüm lif ve besinler atılmıştır. Kahverengi pirincin ise kabuğu, kepeği ve özü çıkarılmadığı için kabızlığın giderilmesine yardımcı olabilir.

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

TRABZON HURMASI

Tatlı hurma genellikle iyidir, ancak daha buruk hurma yüksek miktarda tanen içerir, bu da gıdanın bağırsaklardaki hareketini yavaşlatabilir ve kabızlığı şiddetlendirebilir.

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

KIRMIZI ET

Kırmızı etten uzak durmak için pek çok neden var. Kırmızı et kişiyi kabız yapabilir ve birkaç nedenden dolayı kabızlığa neden olabilir. 
Yağ oranı yüksektir, bu nedenle sindirim sisteminin onu işlemesi daha uzun sürer. Midenin sindirmesi zor olabilen sert protein liflerine sahiptir. Kabızlığa neden olabilen demir açısından zengindir. 

Asırlık doktor uzun yaşamın sırrını açıkladı: Mutlu ve sağlıklı insanlar... Haberi Görüntüle

BEYAZ EKMEK

Tam tahıllı ekmek kabızlığı gidermeye yardımcı olabilirken, beyaz ekmek kabızlığa neden olabilir veya durumu kötüleştirebilir. Bu aynı zamanda çok fazla beyaz un içeren diğer ürünler için de geçerlidir.

Onlara uzun süre bakmak gözleri mahvediyor! Kaşıntı ve kuruluğa yol... Haberi Görüntüle

KAFEİN

Muz gibi, kafein de her iki şekilde de kullanılabilir. Kafein, bir kişinin daha fazla bağırsak dışkısına veya aşırı ishale sahip olmasına neden olabilen bir uyarıcıdır. Bir kişi susuz kalırsa, kahve, siyah çay, kola ve çikolatadaki kafein kabızlığı daha da kötüleştirebilir.

Bu yiyecekleri sürekli yiyen erkekler riskte! Ölümcül hastalık görülme olasılığını... Haberi Görüntüle

ALKOL

Kafeine benzer şekilde, alkol de kabızlığa katkıda bulunabilir. Alkol
sindirimi yavaşlatabilir ve bağırsakları tahriş edebilir, bu da kabızlık semptomlarını kötüleştirebilir.

Kanserli hücreler yapay zekanın gözünden kaçmadı! Mia sayesinde 11 kadının... Haberi Görüntüle

ÇİKOLATA

Çikolata , özellikle hassas bağırsak sendromundan muzdarip insanlar için zararlıdır. Çikolatadaki büyük miktarda yağın sindirim sürecini yavaşlatabileceği düşünülüyor. 

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

BAZI TAKVİYELER

Pek çok insan sağlıklı kalmaya çalıştıkları için demir ve kalsiyum takviyeleri alır, ancak aynı takviyeler kabızlığın nedeni olabilir. Bu takviyeleri almanızı önerilirse, kabızlığa yardımcı olması için beslenmenize, ek lif içeren yiyecekler eklemeyi unutmayın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading