Yandex Metrica

Bebekte kafa düzleşmesi neden olur? Yattığı pozisyon ne kadar etkili?

Bebekte kafa düzleşmesi neden olur? Yattığı pozisyon ne kadar etkili?

Anne baba olmak bebeğin sağlığı ile ilgili çok yüksek endişeleri de beraberinde getiriyor. Özellikle dikkat çeken bazı fiziksel farklılıklar ebeveynlerde korku yaratıyor. Düz kafa sendromu da bu farklılıklardan biri. Peki bunun sebebi ne?

Sağlık

23.01.2024, 20:35

Yenidoğan bebekler günün büyük bir bölümü uyuyarak ve yatarak geçirir. Kafası uzun süre aynı pozisyonda kaldığında ise düşleşmeye başlayabilir. Bebeklerin uyuması için sırt üstü yatırılmaları gerektiğinden ebeveynler için bu düzleşmeyi önlemek zor olabilir. 

Kafatası ilk başta doğal olarak yumuşak olan bebeklerde zamanla sertleşme başlar. Bu nedenle bir bölgeye sürekli basınç uygulandığında şekil değiştirebilir. 

Yatış pozisyonunun yanı sıra boyundaki kasların kasılması da başın doğal olarak bir tarafa dönmesine neden olabilir. 

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

3 FARKLI ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR

Düz kafa sendromlu tüm bebekler aynı görünmez. Kafatasının şekli, başın hangi bölgesinin etkilendiğine bağlı olarak değişebilir. Düz kafa sendromunda ortaya çıkan üç farklı şekil var.

Başın arka tarafının bir tarafı basık olduğundan çekik bir görüntüye neden olan plajiyosefali, 

Başın tüm arkasını düzleştiren ve bu nedenle normalden daha geniş görünmesine yol açan brakisefali,

Ve başın her iki tarafını düzleştirerek uzamış bir kafa görünümüne sebep olan dolikosefali. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

DÜZ KAFA SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Şekilsiz bir kafa ilk başta her zaman belirgin değildir ve belirginleşmesi birkaç ay alabilir. Böyle bir durumda genellikle kafanın belirli bir bölgesinde kel bir nokta, alın veya yanağın dışa doğru şişkin görünmesi, hizalanmamış görünen kulaklar barizdir.

Düz kafa sendromu, bebek güçlendikçe ve yuvarlanıp doğrulmaya başladıkça zamanla düzelebilir. Ancak yeterince şiddetli ise başka tedavi seçenekleri var. Başın şekilsiz olduğu ortaya çıkmadan önce durumu önlemeye çalışmak en iyisi. 

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

ANNE BABALAR NE YAPMALI?

Bebeğinizin uyuduğu pozisyonu mümkün olduğunca sık değiştirin. Bebeğinizin başının sola göre daha sık sağa döndüğünü fark ederseniz, aynı noktaya tekrar tekrar yerleştirilmenin baskısını azaltmak için başını hafifçe ters yöne çevirin.

Oyuncakları veya resimleri belirli bir süre soluna yerleştirerek ve ardından sağındaki nesneleri hareket ettirerek bebeğinizin görünüşünü değiştirmesini teşvik edin. Bu, bebeği boynunu hareket ettirmeye ve karşı tarafa başını zorlar.

Bebeğinizin sırtüstü yattığı süreyi azaltmak için, onu tutma sıklığını artırın. Kollarınızı kullanmanız gerekiyorsa, bebeğinizi bir taşıyıcıya yerleştirin. Bir taraftaki kasların gerilmesini önlemek için bebek taşıyıcıdayken boyun pozisyonlarını değiştirin.

Bebeğinizin kafasında basık bir bölge olduğunu fark ederseniz, daha fazla şekil bozukluğunu önlemek için hemen harekete geçin ve mutlaka çocuk doktorunuzla konuşun. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading