Yandex Metrica

Bebeklerde kabızlık kanamaya yol açabilir! Ateş eşlik ediyorsa tehlikeli olabilir

Bebeklerde kabızlık kanamaya yol açabilir! Ateş eşlik ediyorsa tehlikeli olabilir

Yeni doğmuş bir bebeğin bezinde zaman zaman kan görmek anneleri fazlasıyla endişelendiren bir durum. Ancak bunun için hemen kaygılanmaya gerek yok çünkü kanama çok basit bir sebepten dolayı da gerçekleşmiş olabilir. Peki ne zaman doktora başvurmalı?

Sağlık

23.01.2024, 20:24

Yeni doğmuş bir bebeğin bezinde ara sıra kan lekesi görmek, endişelenecek bir şey değil. Bu durumun birçok olası nedeni var.

Bebeğiniz emzirirken çatlamış bir meme ucundan kan yutmuş olabilir. Bu bebeğe zarar vermez ve meme ucunuz iyileşirken emzirmeye devam edebilirsiniz. 

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

KABIZLIK KANAMAYA NEDEN OLABİLİR

Kan, bebeğinizin kuru, sert veya kalın bağırsak hareketleri varsa, rektum derisindeki bir çizik veya çatlaktan gelebilir, ancak bu, henüz katı yiyeceklere başlamadıkları ve olası olmadıkları için yeni doğanlar için nadiren bir sorundur. Kabız olmak dış deride tahrişe neden olacağı için antibakteriyel merhem veya nemlendirici sürerek iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Kız bebekte doğumdan sonra anne hormonlarının geri çekilmesine bağlı olarak bezinde az miktarda kanlı vajinal akıntı olabilir. Bu genellikle hormonlar normal seviyelere döndüğünde durur. Bir erkek bebekte ise, iyileşen bir sünnetten dolayı biraz kanıyor olabilir. 

Şiddetli pişik durumları da bir miktar kanamaya neden olabilir. 

Bebek bezindeki kan, yalnızca kanama ağır ve sürekli hale gelirse veya bebeğiniz hasta görünüyorsa, ateşi yüksekse veya kolayca morarıyorsa bir sorundur. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading