Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bebeklerde demir eksikliği olur mu? Bebeklerde demir eksikliği nasıl anlaşılır?

Bebeklerde demir eksikliği olur mu? Bebeklerde demir eksikliği nasıl anlaşılır?

Bebeklerin beslenme kalitesi, gelişimi ve sağlığı için büyük önem taşıyor. Anne babaların, özellikle vitamin alımı konusunda çok hassas davranması gerekiyor. Demir içeren gıdalarla beslenmeyen bebeklerde bazı sağlık problemleri görüleceğinden ek gıdaya geçişte bu konuya özellikle dikkat etmekte fayda var.

Sağlık

20.02.2024, 22:34

Ek gıdaya geçiş döneminde bebeğin aldığı besin maddelerinin içeriği oldukça mühim. Sağlıklı gelişimi için tüm vitaminleri alması gereken bebeğe demir yönünden zengin gıdalar yedirmek ise bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasını engelliyor. 

Sağlık için en zararlı yağı açıklıyoruz! Fareler üzerinde araştırma yapıldı!... Haberi Görüntüle

BEBEKLERDE DEMİR EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ 

Saç dökülmesi, yorgunluk, esneme, uyku isteğinde artış, huysuzluk, iştahsızlık, halsizlik, dikkat dağınıklığı ve demir eksikliği gibi belirtilerle kendisini gösteren demir eksikliği, anne sütü bakımından yetersiz beslenen bebeklerde de görülüyor. 

Bebeklerde demir eksikliğine yönelik damlalar olsa da bu durumu doğal yollarla gidermek mümkün. Doktora danışılması şartıyla bebeğe verilecek gıda maddeleri, demir eksikliği problemini önemli ölçüde azaltacaktır. 

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

KIRMIZI ETE AĞIRLIK VERİN

Kırmızı etler, bebeklerde oluşacak demir eksikliğini önler. Çift çekilmiş kuzu kıymayı, sebze pürelerine ve çorbalara ekleyebilirsiniz. Bu, bebeğin demir deposunu güçlendirecektir.

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

YUMURTANIN SARISI DEMİR DEPOSU

Beyaz kısmından daha çok demir içeren yumurtanın sarısı doktor onayı olması halinde mutlaka bebeğe yedirilmeli. Kahvaltıda yumurta sarısını haşlayarak ya da tavada omlet yaparak sunabilirsiniz. 

Bakliyatlar demir açısından zengin besinlerdir. Özellikle kırmızı ve yeşil mercimek hazırlarken haşlama ve ezme yöntemini deneyebilirsiniz. Et suyunu, haşlanmış mercimekleri öğünlerde bebeğinize sunarak demir deposunu güçlendirebilirsiniz.

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

1 YAŞINDAN SONRA KARACİĞER YİYEBİLİR

Bebeklere demir eksikliğini iyileştirmek için ciğer de önerilir. Ancak ciğerin kesinlikle 1 yaş sonrasında tüketilmesi gerekir. 1 yaşından daha küçük bebeklerin ciğer tüketimi, enfeksiyona neden olabileceği için önerilmemektedir.

Ek gıdaya geçiş yapan ailelerin evinde bulunması gereken besinlerden biri de üzüm pekmezi. Demir eksikliğini önleyen pekmez bebeklere enerji de verir. Her sabah 1 tatlı kaşığı yedirebilirsiniz.

Virüsler hayvanlardan insanlara bulaşıyor sanıyorduk! Meğer durum tam tersiymiş! Araştırmada... Haberi Görüntüle

Karaciğeri temizleyen süper meyve! Küçük olduğuna bakmayın, o organdaki tüm... Haberi Görüntüle

DEMİR DEPOSU CEVİZLE GÜÇLENİYOR

B vitamini ve omega yağları açısından çok zengin olan ceviz de demir eksikliğine iyi gelen besinlerden bir tanesi. Yoğurt, muhallebi ve yumurta içinde tüketilen ceviz demir deposunu güçlendirir ve demir eksikliğini önler. 

Demir denildiğinde akıllara ilk gelen yiyeceklerden biri de ıspanak. İyi temizlenmiş ve güvenilir yerden temin edilmiş ıspanak sayesinde bebeklere enfes öğünler hazırlayabilir ve demir eksikliğinin önüne geçmiş olabilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading