Yandex Metrica

Bebeklerde ateş ne zaman tehlikelidir? 37,7° C ve üzeri ateşlenmelerde doktora danışmakta fayda var!

Bebeklerde ateş ne zaman tehlikelidir? 37,7° C ve üzeri ateşlenmelerde doktora danışmakta fayda var!

Çocukların ateşlenmesi, anne babaların belki de en korktuğu sağlık sorunu. Bebeğin cildini kızartan ve ısıtan bu durum, bazen hayati tehlike taşıyabiliyor? Peki ne zaman doktora gidilmeli? Ateş kaç olunca ve ne kadar sürünce hastaneye başvurulmalı?

Sağlık

23.01.2024, 19:56

Çocuklarda ateş ne zaman tehlikeli bir hal alır? Her ateş hayatı tehdit eder mi? Viral ateş mi tehlikeli bakteriyel mi? İşte cevaplar...

Çocuk sahibi olmak ve büyütmek dünyanın en güzel hislerinden biri. Tabi zaman zaman sorunlar ve sağlık problemleri yaşanıyor. Aileleri en çok endişelendiren şey ise çocukta görülen ateş. Özellikle bebeklik döneminde yaşanan yüksek ateş anne babaların büyük panik yaşamasına yol açıyor. 

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

37,7° VE ALTINDA KORKMAYA GEREK YOK

Genellikle 37,7° C veya daha yüksek bir rektal sıcaklık, bebekte yüksek ateş olduğu gösteriyor. Bu durumda bebeğiniz kızarmış yanaklarla uyanır, cildi ısı yayar. Ateşini dijital bir rektal termometre ile alırsınız ve 37,0° gösterir. Peki ilaç almanın veya doktoru aramanın zamanı geldi mi? Muhtemelen hayır. Çünkü teknik olarak, bu bir ateş olarak bile nitelendirilmez. Çünkü en küçük bebeklerde bile rektal sıcaklığın 37,7° C düşük olması normal kabul edilir.

Bebeklerin sıcaklıkları fiziksel efordan ılık bir banyoya ve biraz fazla giyinmeye kadar her türlü nedenden dolayı hafifçe yükselebilir. Bu nedenle, rektal termometre 37,7° C veya daha yüksek okumadıkça, küçük çocuğunuzun ateşsiz olduğunu düşünebilirsiniz.

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

REKTAL TERMOMETRE EN İYİSİ

Bebeğinizin ateşini ölçmek için dijital rektal termometre kullanmak konusunda isteksiz olabilirsiniz. Ancak bu 3 yaşından küçük bir bebek veya çocukta doğru bir ateş ölçümü almanın en iyi yoludur. Kol altı ölçümleri, alın termometreleri ve hatta kulak termometreleri çok doğru sonuç vermez.

Bağırsak enfeksiyonu ya da grip veya soğuk algınlığı gibi bebeğinizin vücudu bir virüsün neden olduğu bir hastalıkla savaşırken ise viral bir ateş ortaya çıkar . Viral ateşler üç gün içinde azalma eğilimindedir. Antibiyotikler virüslere etkisi olmadığı için gerekli değildir.

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

BAKTERİYEL ATEŞ TEHLİKELİ OLABİLİR

Bakteriyel ateş ise, kulak enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu , bakteriyel menenjit veya bakteriyel pnömoni gibi bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanır. Bakteriyel enfeksiyonlar, virüslerden daha az yaygındır ve daha çok, tedavi edilmezlerse ciddi hastalıklara yol açabilecekleri için endişe vericidir. Antibiyotikler genellikle bakteriyel hastalıkları tedavi etmek için gereklidir.

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİ?

Bebeğiniz 3 aydan küçük ve rektal sıcaklığı 38.0 ℃ ve üzerindeyse; 2 yaşından küçük ve ateşi 24 saatten uzun sürüyorsa; 2 yaşında veya daha büyük ve ateşi üç günden fazla sürüyorsa; ateşi, yaşına bakılmaksızın tekrar tekrar 40.0 ℃ üzerine çıkıyorsa hemen bir doktora danışmakta fayda var.

Ateşin aslında vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olduğunu unutmayın. Ateş, vücudu mikroplara karşı daha az misafirperver yapar ve istilacı virüsler ve bakterilerle savaşan beyaz kan hücreleri gibi vücudun bağışıklık savunmasını tetikler. Ne kadar hasta olduğunu belirlemek için bebeğinizin belirtilerine ve davranışlarına dikkat edin ve doktorundan bu belirtilere göre tedavi tavsiyesi isteyin. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading