Yandex Metrica

Bebekler ne zaman gerçekten gülümser? 8. haftadan itibaren gerçek bir gülümseme görebilirsiniz

Bebekler ne zaman gerçekten gülümser? 8. haftadan itibaren gerçek bir gülümseme görebilirsiniz

Bebeğin gülümsemesi bir anne ve babayı en çok mutlu eden gelişim göstergesi. Bu gülücük sonrası ne geceden kalan uykusuzluk ne de günün yorgunluğu sorun oluyor. Ortalama olarak bebekler 8. haftadan itibaren gülümsemeye başlıyor. Tabi bu süre biraz daha erken ya da geç olabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:07

Bir anne baba için bebeğinin ilk gülümsemesinden daha iyi bir şey yoktur. Bu , yenidoğan bebekle evde geçirilen uykusuz geceler ve uzun günlerden sonra bir ödül gibi gelen tatlı bir dönüm noktası niteliğinde bir gelişme. 

Bebeğinizin sosyal iletişim becerilerini geliştirmeye başladığının bir işareti olan gülümsemenin zamanlaması bebekten bebeğe biraz değişiyor. 

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

8 HAFTALIKKEN GÜLÜMSEME BAŞLAR

Bebeğinizde yaklaşık 8 haftalıkken ilk gerçek gülümsemeyi görmeyi bekleyebilirsiniz. Bu, bebeğinizin başkalarıyla etkileşim kurmak için yaptığı sosyal bir gülümsemedir. Yaklaşık 2 aylıkken çoğu bebek gülümsemeye başlar, ancak bazılarının gülümsemesi biraz daha uzun sürebilir.

Bebekler daha doğmadan anne karnında gülümseme yeteneğine sahiptirler. Doğumdan sonra uyurken hatta sallanırken küçük bir gülümsemeye tanık olabilirsiniz. Refleks gülümseme, bebeğiniz mutlu hissettiği veya sizinle bağlantı kurmaya çalıştığı için değil, rastgele gerçekleştiği için gerçek bir gülümseme olarak kabul edilmez.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

SİZİ TAKLİT ETTİĞİNİ FARKEDEBİLİRSİNİZ

Bebeğiniz en başından size sosyal gülümsemeler vermese bile, onunla olan etkileşimleriniz aracılığıyla sosyal becerileri öğrenmeye devam ediyor. Bebeğinizin, yaptığınız şeyi taklit etmeye çalışarak size surat asmayı denediğini bile fark edebilirsiniz. 

Çocuk gelişimindeki her şeyde olduğu gibi, bebeklerin gülümsediği zamanlar için de bir dizi normal değer var. Ancak bebeğiniz yaklaşık 2 aylıkken sosyal bir gülümseme göstermiyorsa, çocuğunuzun doktoruyla konuşun. Bu, dikkat edilmesi gereken bir gelişimsel gecikmenin erken bir işareti olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading