Yandex Metrica

Bebekler işte bu yüzden durmadan kıpırdıyor...

Bebekler işte bu yüzden durmadan kıpırdıyor...

Yenidoğan bebekler uyanıklık durumunda durmadan hareket eder. Onları giydirmek veya bez değişimi yapmak bu süreçte anne ve babayı zorlayabilir. Japon bilim adamlarına göre bebekler bu hareketleri emekleme veya bir şey yakalamaya hazırlanmak için yapıyor. Durmadan kıpırdama hali, gelişimsel bozukluğu olan bebekleri daha erken tespit etmeye yardımcı olabiliyor.

Sağlık

16.03.2024, 23:49

Küçük bir bebeği giydirmeye çalışmak, sürekli kıpırdadıkları ve tekme attıkları için zor olabilir. Peki yenidoğanlar neden durmadan hareket ediyor? Bilim adamları, bunun sırrını çözdüklerini iddia ediyor.

Japon uzmanlar yeni doğanların, geliştikçe vücutlarını ve duyularını, emekleme veya kapma gibi diğer eylemler için hazırladığını öne sürüyor. Tokyo Üniversitesi'nden uzmanlar 10 günlükten küçük 12 yeni doğan bebeğe ve üç aylık 10 bebeğe hareket izleyici taktı. Bebeklerin yaptığı spontan hareketler ölçüldü. Bu gelişigüzel hareketler arasında, herhangi bir dış uyaran veya görünürde bir amaç olmaksızın tekmeleme ve kıpırdanma gibi hareketler bulunuyor.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

EMEKLEME VE YAKALAMAYA HAZIRLIK

Bilim adamları daha sonra verileri, bebeklerin tüm vücutlarındaki kasların birbirleriyle nasıl iletişim kurduğunu analiz etmelerine izin veren bir bilgisayar programına aktardı. Bu hareket kalıplarının, vücudun hareket ve koordinasyon için kasları kontrol etme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olduğu bulundu. 

Sonuçlar, bebeklerin keşif davranışına veya meraka dayalı olarak kendi duyu-motor sistemlerini geliştirdiklerini, bu nedenle çeşitli eylemleri tekrarladıklarını gösteriyor.

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

GELİŞİM BOZUKLUĞU TESPİTİNE YARDIM EDİYOR

Uzmanlar çalışmanın gelişimsel bozukluğu olan bebekleri daha erken tespit etmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. 

Araştırmadaki en büyük hedef, erken motor gelişimin altında yatan mekanizmaları anlamak ve bebek gelişimini desteklemeye yardımcı olacak bilgileri bulmak.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading