Yandex Metrica

DOLAR

32.58

%0.12 expand_less

EURO

34.95

%0.25 expand_less

ALTIN

2427.30

%-0 expand_less

BIST

9645.02

%0 expand_less

BTC ($)

66806.74

%0.73 expand_less

Bebek ve çocuklar neden sık kabız olur? Çocuğun kabız olduğu nasıl anlaşılır? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Bebek ve çocuklar neden sık kabız olur? Çocuğun kabız olduğu nasıl anlaşılır? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Kabızlık, bebek ve çocuklarda sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biri. Beslenme alışkanlıkları veya kullanılan ilaçlar bu durumun yaşanmasına yol açabiliyor. Çocuğun tuvalet alışkanlığının düzenlenmesi ve birtakım ilaçlarla kabızlık sorunu ortadan kaldırılabilir.

Sağlık

17.03.2024, 04:29

Çocuklarda kabızlık nedir? Çocuklar neden kabız olur? Çocuklarda kabızlık belirtileri nelerdir? İşte cevaplar...

Sertleşmiş giatanın zor bir şekilde dışkılanmasına kabızlık adı veriliyor. Yetişkinlerde görülebilen kabızlık bebek ve çocuklarda da sık yaşanan rahatsızlıklardan. 

Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp diye kesiyor! Altıncı aydan itibaren kullanılıyor Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp... Haberi Görüntüle

BEBEK VE ÇOCUKLAR SIK KABIZ OLABİLİYOR

Anne sütü kesildiğinde yerine başlanan besinlere uyum sağlama aşamasında veya tuvalet eğitimi sırasında basit bir kabızlık başlayabilir. Kullanılan bazı demir ilaçları, idrar söktürücüler, bazı psikiyatri ilaçları da buna yol açabilir. Bebekler özellikle diş çıkarma döneminde çok kabız olur. Çocuklarda ise en bilinen kabızlık sebebi Fast-food ve abur cubur tüketimi. Tabi daha ileri yaşlarda kolonoskopik inceleme gerektirebilecek kalın bağırsak hastalıkları da kabızlığa neden olabilir.

Bebekler günde birkaç kez veya 2-3 günde bir dışkısını yapar. Çocuk dışkılama sırasında zorlanıyor ve ağrı hissediyorsa kabızlıktan bahsedilebilir. Kabızlık bebeklerde ağlama nöbetleri, huysuzluk, uykusuzluk, karın ağrısı, sinirlilik ve makat bölümünde çatlaklarla kendini belli eder. Çocukların kabız olduğu ise katı dışkı, karın ağrısı ve şişlik, makattan kan gelmesi ve normalden farklı huysuz davranış yapması ile anlaşılabilir. 

Çocuklarda kabızlık tanısı için doktor fizik muayene yapar, beslenme-tuvalet alışkanlıkları hakkında sorular sorar.  Bağırsaklardaki dışkıyı görmek için röntgen ve laboratuvar testleri isteyebilir. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BESLENME ALIŞKANLIĞI DÜZENLENMELİ

Çocuklarda kabızlığın tedavisinde muz, elma, havuç, kola, çay ve inek sütü kabızlık geçene kadar diyetten uzaklaştırılmalı. Anneler kabuzlık yaşayan çocukları için sulu ve yumuşak hazırlamalı.

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

TEDAVİ İÇİN İLAÇ VE CERRAHİ DÜŞÜNÜLEBİLİR

Kabızlığın derecesine göre doktorun verdiği gaita yumuşatıcı ilaçların kullanımı da sorunun çözümünde etkilidir. Çocuk, her gün, özellikle bir öğünün  peşinden gaita yapmaya alıştırılmalı. Kabızlık anal fissür, makatta çatlaklar, dışkı kaçırma veya hemoroide yol açabildiğinden  cerrahi tedaviler de düşünülebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading