Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bebek telsizi kullanan anne babalar dikkat! İlk 36 ay bebeğin beyni için çok tehlikeli

Bebek telsizi kullanan anne babalar dikkat! İlk 36 ay bebeğin beyni için çok tehlikeli

Yenidoğan bebeklerin her an ağlama ihtimaline karşı bazı anne babalar odalarına telsiz yerleştiriyor. Oysa elektromanyetik dalgalarla çalışan bu cihazlar bebeğin beyni için çok tehlikeli. Dijital Baba lakabıyla tanınan yazar Orhan Toker de ilk 36 ay elektronik hiçbir aletin bebek odasına girmemesi gerektiğini belirtiyor. Toker'in elektromanyetik dalgalardan korunmak için bazı tavsiyeleri de var.

Sağlık

31.01.2024, 12:12

Teknoloji geliştikçe, sağımız solumuz, önümüz arkamız elektromanyetik dalgalarda çevreleniyor. Kablolu cihazların yanında, kablosuz telefonlar, radyolar, kulaklıklar, bluetooth sistemleri ve kablosuz internet imkanı perde arkasında sağlığımıza büyük zarar veriyor. 

Elektromanyetik dalgalar en çok da bebekleri etkiliyor. Sosyal medyada çocuklara yönelik paylaşımlarıyla dikkat çeken Dijital Baba lakaplı yazar Orhan Toker de bu konuyla ilgili bazı uyarılar yapıyor. 

Havadaki toksik maddeler çocukları tehdit ediyor! Farklı türdeki maddelerin birleşimi... Haberi Görüntüle

İLK 36 AY KAFATASLARI ÇOK GEÇİRGEN

Toker, özellikle ilk 36 ay bebeklerin kafataslarının çok ince ve geçirgen olduğunu, elektromanyetik dalgaları sünger gibi emdiğini belirtiyor. Bu nedenle ilk 36 ayda bebek odalarını elektromanyetik dalgalardan korumamız gerekiyor. 

Kişisel telefonları, radyo, telsiz, kablolu ve kablosuz kamera gibi cihazları bebek odasında zorunlu durumlar dışında bulundurmamak gerektiğinin altını çizen Toker, kablosuz internet konusuna da değiniyor. 

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

KABLOSUZ İNTERNETTEN KORUNMAK İÇİN KEÇİ YÜNÜ

Apartmanda yaşayanların, diğer dairelerde kullanılan Wi-filerden çocuklarını korumalarının da bazı yolları olduğunu belirten yazar, koyun yünü, keçi yünü battaniye ve halıların elektromanyetik dalgaları emerek bebek odalarını koruduğunu vurguluyor. 

Kanserden korunmak için bu çayı için! Beş tür kanseri önlüyor Haberi Görüntüle

DUVARI ÇELİK SIVA TELİ İLE KAPLAYIN

Orhan Toker son olarak karyolanın demir parmaklı olmasının da bu noktada çok önemli olduğunu belirtiyor. Odayı kendi yapacak olan ebeveynlerin, duvarı çelik sıva teli ile kaplayıp üstüne sıva çekmesinin de elektromanyetik dalga tehdidini ortadan kaldıracağının altını çiziyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading