Bebekler hayatın en mutluluk verici canlıları.
Peki, onlara yiyeceklerinde yeterli miktarda besleyici gıda sağlıyor musunuz?
Son zamanlarda yapılan bir araştırma, bebek ve yürümeye başlayan çocuk gıdalarının yüzde 60'ının istenen beslenme standartlarını karşılamadığını ortaya koydu.
Üstelik bu gıdaların hiçbiri Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen tanıtım standartlarını karşılamıyor.
Cinsel isteğinizde azalma mı var? B12 vitamini libidoyu artırabilir mi? Profesör Pasricha duyurdu: 4 adımda hemoroide son! Acı yok ameliyat...651 MAMA İNCELENDİ
George Küresel Sağlık Enstitüsü'ndeki bilim insanları, bebek mamalarının uluslararası standartlara ne kadar uyduğunu incelemek istedi.
Ekip, ABD'deki en büyük on süpermarket zincirinde perakende olarak satılan 651 bebek ve yürümeye başlayan çocuk gıda ürününden gelen verileri analiz etti.
Bu ürünlerin önemli bir çoğunluğu, kritik beslenme ölçütlerini karşılayamadı.
Yüzde 70'i protein gereksinimlerini karşılamıyordu; yüzde 44'ü şeker sınırlarını aşıyordu.
Ayrıca bu yiyeceklerin dörtte biri kalori gereksinimlerini karşılamıyordu.
Tuz içeriği de daha iyi değildi; zira beş üründen biri öngörülen tuz önerilerini aştı.
Virüs paniği istasyon kapattırdı! Öğrenci Ruanda'dan Marburg virüsü mü getirdi?... Bu mecra gençleri sigara bağımlılığı kadar tehdit ediyor! Romanya'da önü...TAT TERCİHLERİ BEBEKLİKTE OLUŞUYOR
Tat tercihlerimiz ve beslenme alışkanlıklarımız erken çocukluk döneminde oluşuyor ve yaşlandıkça obezite, diyabet ve hatta bazı kanserler gibi kronik rahatsızlıkların önünü açabiliyor.
Çalışmaya liderlik eden Dr. Elizabeth Dunford şu açıklamayı yaptı:
"Zaman darlığı çeken ebeveynler, çocuklarının gelişimi için gerekli temel besinleri içermediğinin farkında olmadan ve bunların gerçekte olduğundan daha sağlıklı olduğuna inanarak hazır gıdaları tercih ediyor."
Bebek maması paketleri bu sektörde ivme kazanıyor.
Sadece 13 yıl gibi bir sürede, bu paketlerde yapılan satışlar şaşırtıcı bir şekilde yüzde 900 oranında arttı.
Ancak bu ürünler, şeker önerilerini karşılayan yüzde 7 gibi içler acısı bir oranla, değerlendirilen en sağlıksız ürünler arasında yer aldı.
Yulaf lapası üç çocuğun ölümüne yol açtı! Tüm yulaflar toplatılıyor!... Bu içecek vücudu çöle çeviriyor! Böbrekleri bitiriyor! En çok orta...AMBALAJLAR SAHTE İFADELERLE DOLU
Peki ya ambalaj?
George Enstitüsü'nde araştırma görevlisi ve diyetisyen olan Dr. Daisy Coyle, ürünlerin yüzde 99,4'ünün ambalajında en az bir yasadışı iddianın yer aldığını belirtti.
Hatta bazı bebek maması ürünlerinde 11'e kadar yanlış iddia yer alıyordu.
Bu kurnazca iddialar, bu ürünleri olduklarından daha sağlıklı göstererek bir "sağlık halesi" yanılsamasına yol açıyor.
Dr. Coyle, listelenen ana bileşenleri yansıtmayan aldatıcı ürün adlarının sıklıkla kullanıldığına da dikkat çekti.
"Örneğin atıştırmalık ve parmak gıdaları, esas olarak un veya diğer nişastalardan yapılmış olmalarına rağmen, ürün adında sıklıkla meyve veya sebzeye atıfta bulunur."
ABD'de çocukluk çağı obezitesi 1970'lerden bu yana iki katından fazla arttı ve okul öncesi çocukların yaklaşık yüzde 13'ü obeziteyle boğuşuyor.
COVID-19 salgını bu sorunu daha da körükledi.
Yorum Yaz