Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bayramda tatile gidenler dikkat! Maskenizi çıkarmayın

Bayramda tatile gidenler dikkat! Maskenizi çıkarmayın

Türkiye'de Delta varyantının da etkisiyle son günlerde yeniden tırmanışa geçen vaka sayıları vatandaşları korkuttu. Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda tedbirlere uyulması noktasında uyarıyor.

Sağlık

23.01.2024, 17:41

Delta varyantından kaynaklanan artışa dikkat çeken uzmanlar temizlik ve sosyal mesafe kurallarını bir kez daha hatırlatırken, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle şehir değiştiren vatandaşların özellikle maskelerini indirmemeleri konusunda uyarıda bulundu. 

Konuyla alakalı açıklama yapan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, "Maskenin çıkması virüsün bulaş hızını artırıyor" şeklinde konuştu.

Bu hastalığın belirtisi demans ile karıştırılıyor! Bilişsel gerilemeye sebep oluyor!... Haberi Görüntüle

'PANDEMİ BİTMEDİ'

Kurban Bayramı tatilinde maske, mesafe ve temizliğe dikkat çeken uzmanlar, virüsün hala var olduğunu söyleyerek, "Tokalaşma, öpüşme, sarılma gibi yakın temasla bulaşma oluyor. Pandemi bitmedi. Lütfen maskenizi çıkarmayın, mesafenizi azaltmayın, öpüşmeyin, sarılmayın, tokalaşmayın" ifadesinde bulundu.

Bebeğinizi yatırma şekline dikkat edin! Ani bebek ölümüne sebep olabiliyor Haberi Görüntüle

EVLERİNİZİ HAVALANDIRMAYI İHMAL ETMEYİN

Öte yandan uzmanlar, ev ziyaretlerinde havanlandırılmış evlerin önemine de dikkat çekerek, "Sevdiklerinizi bahçe, balkon, penceresi açılıp bol bol havalandırılmış evlerde ziyaret edin" sözlerine yer verdi.

Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Başar Kurban Bayramı tatiline yönelik şu uyarıları yaptı:

"Türkiye'de aşılama hızı azaldı. Herkese tatile gitmeden önce aşısını yaptırmasını öneriyorum. Delta varyantı da var, Avrupa'da sayılar artıyor. Daha önce de Avrupa'dan sonra bizde de pik yaşandı, yine olabilir. Tatil yerlerinde maske kuralına uyulmuyor. Sanki tatilde herkes korona değilmiş, PCR testleri yapılmış ve negatif gelmiş gibi bir hava var. Maske mesafe kurallarına uymalıyız. Birkaç hafta içinde de pik noktasını yaşayabiliriz. Tatilcilere denizde yüzmelerini öneriyorum, havuzlar daha riskli."

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

AŞI OLUNSA DA BÜTÜN TEDBİRLERE UYULMASI GEREKİYOR 

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş ise 
"İnsanlar aşı da olsalar, hastalığı geçirmiş de olsalar geçirdikten sonra antikorları yüksek de olsa ana şartların hepsine sıkı sıkıya uymaları lazım. Bunlar da çok basit kurallar ve basit kurallar deyip göz ardı etmemek lazım. Toplandığımız ve kapalı ortamda aynı havayı soluduğumuz, maskelerimizi çıkardığımız zaman hastalığın bulaşma riski de artıyor. Bayramda da bir araya gelip kalabalık ortamlarda bulunuyoruz, bulaşma da artacaktır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading