Yandex Metrica
SON DAKİKA
Başarılı olmak için ders çalışmak yetmiyor! Öğrenciler o aktiviteyi mutlaka yapmalı

Başarılı olmak için ders çalışmak yetmiyor! Öğrenciler o aktiviteyi mutlaka yapmalı

Sınavlar özellikle üniversiteye hazırlanan öğrenciler için oldukça önemli. Meslek seçimi noktasında en kritik nokta olan sınavlara hazırlanırken adaylar yoğun bir çalışma şekli benimsiyor. Ancak yapılan araştırmalara göre bu süreçte fiziksel yönden aktif olmak da başarıyı doğrudan etkiliyor. Peki nasıl?

Sağlık

08.03.2024, 15:15

Fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri herkes tarafından biliniyor. Yapılan son araştırmalar düzenli fiziksel aktiviteye katılmanın akademik performans için de önemli faydalar sağladığını ortaya koyuyor. 

Yeni çalışmalara göre o cihazın kullanımı beyin tümörü riskini artırmıyor!... Haberi Görüntüle

BİLİŞSEL PERFORMANS İYİLEŞİYOR

Düzenli fiziksel aktivitenin dikkati, bilgi işlemeyi ve yürütücü işlevleri iyileştirdiği belirtiliyor. Çok sayıda çalışma, egzersiz programlarına katılan kişilerin , hareketsiz bir yaşam tarzını takip eden kişilere kıyasla daha iyi bilişsel performans gösterdiğini ortaya koyuyor. 

Egzersiz, etkili bilişsel işlev için gerekli olan dikkat süresi, çalışma belleği ve bilişsel esneklikteki gelişmelerle doğrudan bağlantılı. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Akdeniz Diyeti sizi şişmanlatabilir! Peki neden? Akdeniz Diyeti yaparken nelere... Haberi Görüntüle

BEYNİN ÖĞRENME BÖLGELERİNİ ARTIRIYOR

Araştırmalar, fiziksel aktivitenin beyin yapısı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabileceğini de kanıtlıyor. Nörogörüntüleme tekniklerini kullanan araştırmalar, düzenli olarak egzersiz yapan kişilerin beynin öğrenme, hafıza ve bilişsel kontrol ile ilişkili belirli bölgelerinde artan gri madde hacmine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Örneğin, hafıza oluşumu için hayati bir beyin bölgesi olan hipokampus, fiziksel olarak aktif olan insanlarda daha büyük olma eğiliminde.

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun... Haberi Görüntüle

EGZERSİZ HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

Beynin hafıza oluşumu için hayati önem taşıyan bir bölgesi olan hipokampus özellikle egzersizden etkileniyor. Düzenli fiziksel aktivitenin hipokampusun boyutunu arttırdığı, yapısal bütünlüğünü ve fonksiyonel kapasitesini arttırdığı bulunmuş durumda. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

O hastalık dünyayı ters döndürüyor! 15 saniye sürse de hayatı... Haberi Görüntüle

DİKKAT DAĞILMASINI AZALTIYOR

Fiziksel aktivitenin dikkat süresi üzerinde de olumlu bir etkisi var. Düzenli egzersizin dikkat kontrolünü iyileştirdiği, dikkat dağılmasını azalttığı ve sürekli odaklanmayı geliştirdiği araşıırmalarla kanıtlanmış durumda. 

O hastalık dünyayı ters döndürüyor! 15 saniye sürse de hayatı... Haberi Görüntüle

STRES VE KAYGIYI AZALTIYOR

Öte yandan egzersizin stresi azaltma ve zihinsel esenlik üzerinde derin bir etkisi var. Fiziksel aktivite, beyinde ruh halini iyileştiren doğal kimyasallar olan endorfinlerin salınmasını uyarıyor. Endorfinler, doğal ağrı kesiciler olarak hareket ediyor, stres ve kaygıyı azaltıyor. 

Avustralyalı doktorlar açıkladı! Uzun süreli Kovid diye bir şey yok! Haberi Görüntüle

EGZERSİZ ÖĞRENCİLER İÇİN NASIL ÇEKİCİ HALE GETİRİLİR? 

Fiziksel aktiviteyi teşvik etmek ve akademik başarıyı artırmak için, güçlü beden eğitimi programları, dinlenme ve boş zaman için düzenli molalar ve ders dışı sporlara katılma fırsatları gibi stratejilerin uygulanması hayati önem taşıyor. 

Okula yürüyerek veya bisikletle gitmek gibi aktif ulaşım, öğrencilere bu noktada birçok fayda sağlıyor. 

Eğitimciler de, öğrencileri harekete geçirmek ve konsantrasyonu artırmak için esneme, beyin molaları veya kısa egzersizler gibi harekete dayalı etkinlikleri birleştirebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading