Yandex Metrica

Bakın Yanık duyurdu: Diyabetli çocuklara ölçüm cihazı yardımı başladı

Bakın Yanık duyurdu: Diyabetli çocuklara ölçüm cihazı yardımı başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki TİP-1 diyabet tanısı almış çocuklara yönelik hayata geçirilen Şeker Ölçüm Cihazı Yardımı’nda başvuruların başladığını açıkladı.

Sağlık

23.01.2024, 20:16

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan ailelerin TİP-1 diyabet tanısı almış çocuklara yönelik şeker ölçüm cihazı yardımında, başvuruların başladığını açıkladı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İKİ YILLIK TEMİN SAĞLANACAK

Yanık, TİP-1 diyabet tanısı almış çocuklar için cilt altı şeker ölçüm cihazları ve sensörlerinin en fazla iki yıllık temininin sağlanacağını söyledi.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

SGK TARAFINDAN KARŞILANACAK

Bakan Yanık, diyabet tanısı alanların kullanması gereken ilaç, insülin, şeker ölçüm çubukları ve cihazların bir kısmının muhtaçlık kriteri gözetmeksizin Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılandığını belirtti.

Yanık, başvuruların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabileceğini de ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading